Tahdotko kokeilla yrittäjyyttä?

Haluatko oman näköisesi kesätyön?

Kesäyrittäjä-kampanjan tarkoituksena on tukea Oulun ja Oulun lähialueiden nuoria työllistämään itsensä kesän ajan, kevytyrittäjyyden tai yrittäjyyden muodossa. Tarjoamme työkaluja, sparrausta sekä vahvan tukiverkoston nuorten yritystoiminnan tueksi. Tavoitteenamme on rohkaista nuoria yrittäjyyteen sekä edistää yrittäjämäisten ominaisuuksien ja asenteiden kehittymistä. 

Kampanjaan hakevilta nuorilta vaaditaan alustava liikeidea sekä motivaatiota, itseohjautuvuutta ja aktiivisuutta yritystoiminnan toteuttamiseksi. Kampanjan mentorit ohjaavat nuoria kesän aikana yrityskohtaisten mentorointien avulla sekä auttavat yritystoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Kesäyrittäjät ovat itse vastuussa yritystoiminnastaan, mutta he saavat mentoreilta apua ja tukea aina tarvittaessa. Nuoret saavat toimintansa tueksi myös vankan tietopaketin yritystoiminnan eri osa-alueista.

Kesäyrittäjä-kampanja toteutetaan yhteistyössä Oulu Entrepreneurship Societyn, BusinessOulun ja Oulun kaupungin kanssa.


Kesäyrittäjä-kampanjan kulku

Kesäyrittäjä-kampanjan haku alkaa vuosittain helmikuussa. Hakuajan päätyttyä hakijat tavataan ja haastatellaan, ja valituille ilmoitetaan mukaan pääsystä. Tapaaminen on rento tilanne, jossa nuori pääsee kertomaan omasta liikeideastaan sekä kesän tavoitteistaan. Kampanja kestää kokonaisuudessaan toukokuusta elokuuhun saakka. 

Kesäyrittäjä-kampanja aloitetaan toukokuussa järjestettävillä sparrausviikoilla, joiden aikana nuoret saavat koulutusta oman yritystoimintansa tueksi niin mentoreilta kuin eri asiantuntijoiltakin. Sparrausviikkojen aikana kuulet esimerkiksi yritysmuodoista, markkinoinnista sekä hinnoittelusta, ja saat tukea oman liikeidean jalostamiseen. 

Sparrausviikkojen jälkeen alkavat kesäyrittäjä-mentoreiden pitämät ohjaustapaamiset eli mentoroinnit. Mentorointien tarkoituksena on tukea nuoria itsenäisessä yritystoiminnassa juuri heidän lähtökohdistaan käsin. Kesäyrittäjät sitoutuvat osallistumaan pakollisiin mentorointikertoihin, mutta saavat halutessaan myös lisää tukea ja ohjausta. Mentoreihin voi ottaa yhteyttä missä vaiheessa tahansa, minkä tahansa askarruttavan asian tiimoilta.

Ohjauksen lisäksi kampanja sisältää myynti- ja markkinointitapahtumia, joissa nuoret saavat halutessaan kokeilla tuotteidensa tai palveluidensa myyntiä ja markkinointia käytännössä. Lisäksi järjestetään muita tapahtumia verkostoitumiseen, lisäkoulutuksiin tai vapaamuotoisempaan ajanviettoon liittyen. Joka vuosi nuoret pystyvät myös itse omalla aktiivisuudellaan vaikuttamaan siihen, millaista toimintaa he kampanjalta kesän aikana toivovat.

Kampanja päättyy elokuussa päätöstapahtumaan, jossa kesäyrittäjät saavat ohjeita oman yritystoimintansa lopettamiseen tai jatkamiseen liittyen. Kampanjan päättyessä tarjotaan myös tietoa muista tahoista, joihin nuoret voivat jatkossa turvautua.

Päivitetty Kesäyrittäjä aikajana.png
 
 
IHMISET.png

VAHVA TUKIVERKOSTO

Tarjoamme nuorille vahvan tukiverkoston heidän liiketoimintansa tueksi. Mentoreiden lisäksi nuori saa tukea paikallisilta toimijoilta sekä vertaistukea muilta kampanjaan osallistuvilta nuorilta.

SYDÄN.png

Turvallinen

Nuoret toimivat yrittäjinä tai kevytyrittäjinä heille parhaiten sopivassa muodossa.

TYÖKALU.png

SPARRAUS

Kampanjan alussa nuoret saavat tietoa yritystoiminnan eri osa-alueista sekä toiminnan aloittamisesta. Sparrausviikkojen aikana käymme läpi asiantuntijoiden avulla esimerkiksi tuotteistamista ja markkinointia.

 
 

Jäikö vielä kysymyksiä?

Moni asia voi vielä tässä vaiheessa herättää kysymyksiä, täältä löydät vastaukset niistä yleisimpiin.

Lue lisää →