Kesäyrittäjät valloittavat Valkean kesäkadun

Kesäyrittäjät valloittavat Valkean kesäkadun!

Nyt sinulla on tilaisuus saada kesän parhaimmat diilit nuorten kesäyrityksiltä lauantaina 21.7. klo 12-16 kauppakeskus Valkeassa! Yrittäjien lisäksi ohjelmassa on ongintaa, pop-up musiikkikoulu, taikuutta, arvontoja, livemusiikkia ja onnenpyörä, jossa jokainen pyöräytys voittaa! Varaathan mukaasi myös käteistä sillä kaikilla myyjillä ei ole käytössään maksupäätettä.

Menossa mukana:
BelleGrafia
Modernin kalligrafian yritys, joka valmistaa käsintehtyjä quotteja ja kortteja

Hilma Ilona Art
Valmiita sisustusjulisteita sekä persoonallisten julisteiden, taulujen ja korttien suunnittelu ja toteutus

Kesämusiikkikoulu Vivace
Opetusta pianon, ukulelen, kitaran ja rumpujen soitossa. Alle kouluikäiset pääsevät musisoimaan musiikkileikkikoulussa.

Kuvauspalvelu Vähäkuopus
Valo- ja videokuvausta tarjoava palveluyritys

Lue Mua!
Digitaalista lastenkulttuuria uudenaikaisella sekä inspiroivalla otteella

Mango&Kiwi
Eettisempi ja maukkaampivaihtoehto herkutteluun; kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja gluteenittomia

Pikkuriikkinen Ompelimo
Laadukkaiden lastenvaatteiden valmistus ja suunnittelu sekä lastentarvikkeiden vuokraus Oulun keskustass

Raamos
Persoonallisia printtituotteita julisteista kangaskasseihin nuorilta taiteilijoilta.

Soundeco
Yritys, joka tarjoaa elävää musiikkia juhliin ja tapahtumiin asiakkaan toiveita kuunnellen

Taikuri Ville-Valtteri Satokangas
Oikea taikuri viihdyttämään juhlavieraita huikeilla korttitempuilla, jotka saavat silmät pyöreiksi ja huulet ymmyrkäisiksi!

Näiden yritysten lisäksi kampanjassa on mukana paljon muitakin kesäyrityksiä ja heidät löydät täältä.

Nähdään lauantaina Valkeassa, tervetuloa!

valkea.png

Me tullaan kauppahalliin!

Saimme mahtavan tilaisuuden päästä Oulun kauppahalliin ja tartuimme siihen heti! Olemme kauppahallissa 16.-28.7. poislukien 20.7. ja 21.7., jolloin olemme valmistelemassa Kesäyrittäjä❤️️Valkea -tapahtumaa. Olemme avoinna ma-to 9-17, pe 9-18 ja la 9-16. Tervetuloa hypistelemään tuotteita, jututtamaan yrittäjiä ja tekemään löytöjä!

Kauppahallissa olevat kesäyritykset:

Hilma Ilona Art 28.7.
Persoonallisten julisteiden, taulujen ja korttien suunnittelu sekä toteutus yhdessä asiakkaan kanssa. Hilma Ilona Artilta voi myös tilata valmiita sisustusjulisteita.

Hilman voit tavata kauppahallissa la 28.7. Tutustu Hilma Ilona Artiin etukäteen Instagramissa @hilmailona_art

Jemmiina 16.-17.7. ja 26.-27.7.
Pitopalvelua ja kotitekoisia leivonnaisia tilauksesta sekä käsityötuotteita virkatuista neulottuihin.

Nean voit tavata kauppahallissa ma-ti 16.-17.7. ja to-pe 26.-27.7. Tutustu Jemmiinaan etukäteen Facebookissa @jemmiina

Loikka 16.7., 24.7., 26.7. ja 28.7.
Keppihevosesteitä, keppihevosia sekä niiden varusteita valmistava 4H-yritys. Palveluihin kuuluu myös esteradan vuokraaminen tapahtumiin ja synttäreille.

Mirvan voit tavata kauppahallissa ma 16.7., ti 24.7., to 26.7. ja la 28.7. Tutustu Loikkaan etukäteen Instagramissa @loikka4h

Mango&Kiwi 17.-19.7., 23.-25.7. ja 28.7.
Mango&Kiwi tarjoaa sinulle eettisemmän ja maukkaamman vaihtoehdon herkutteluun; kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja gluteenittomia.

Charlotan ja Marian voit tavata kauppahallissa ti-to 17.-19.7., ma-ke 23.-25.7. ja la 28.7. Tutustu Mango&Kiwiin etukäteen Instagramissa @mangoandkiiwi

Muotokuvia Milja 25.7. ja 27.7.
Muotokuvien piirto käyttäen mallina asiakkaan lähettämää valokuvaa.

Miljan voit tavata kauppahallissa to 25.7. ja pe 27.7. Tutustu Miljan muotokuviin etukäteen @artmilja

 

Unelmana luoda jotain uutta ja ihmeellistä

Suomalaiset haluavat mielellään ostaa laadukkaita, kotimaisia ja käsin tehtyjä tuotteita. Tänä kesänä Kesäyrittäjä-kampanjassa on mukana useampi rohkea yrittäjä, joiden yritysten ytimessä on itse tehdyt ja suunnitellut tuotteet. Yrittäjät ovat päässeet toteuttamaan unelmiaan tuomalla esiin omaa luovuuttaan ja kädentaitojaan sekä luomalla juuri sinulle jotain ihmeellistä, uutta ja uniikkia. Tutustutaanpas meidän kädentaitajiin nyt tarkemmin!

 Anu ja Nea Kesäyrittäjä-torilla kesäkuussa. 

Anu ja Nea Kesäyrittäjä-torilla kesäkuussa. 

Pikkuriikkinen Ompelimo - Anu

Pikkuriikkisen Ompelimon takana on vaatetusartesaaniksi opiskeleva Anu, jonka ompelimossa valmistuu ihania ja laadukkaita lastenvaatteita. Anu suosii paljon kotimaisia kankaita, kuosisuunnittelijoita ja pieniä vastuullisia kangasmyyjiä. Pikkuriikkisen Ompelimon tuotteissa yhtenä isoimpana inspiraation lähteenä on Anun oma 2-vuotias tytär.

Anu lähti yrittäjäksi, sillä se on kiehtonut häntä jo pitkän aikaa. Turvallisen palkkatyön jälkeen tyhjän päälle hyppääminen on vaatinut kuitenkin paljon rohkeutta. Yrittäjyyteen liittyvät opinnot ovatkin kasvattaneet tarvittavaa rohkeutta ja varmuutta yrittäjänä toimimiseen.

Parasta Anun mielestä yrittäjyydessä on ollut vapaus kokeilla omia ideoita ja vapaus määritellä itse omat työajat. Tähän mennessä parhaat muistot Kesäyrittäjä-kampanjasta löytyvät Kesäyrittäjä-torilta, jonka ilmapiiriä Anu kuvailee kannustavaksi ja rennoksi. Yllätyksiltäkään ei ole vältytty!

Pikkuriikkisen Ompelimon löydät osoitteesta www.pikkuriikkinenompelimo.fi, sekä sosiaalisesta mediasta @pikkuriikkinenompelimo.

 Pikkuriikkisen Ompelimon tuotteissa on käytetty kotimaisia kankaita, kuosisuunnittelijoita ja pieniä vastuullisia kangasmyyjiä. 

Pikkuriikkisen Ompelimon tuotteissa on käytetty kotimaisia kankaita, kuosisuunnittelijoita ja pieniä vastuullisia kangasmyyjiä. 

Jemmiina - Nea

Käsityöharrastaja Nean yritys Jemmiina valmistaa neulottuja ja virkattuja käsityötuotteita. Tuotteet on valmistettu laadukkaista langoista, jotka kestävät kulutusta, näyttävät hyvältä ja lämmittävät niin palelevia varpaita kuin vauvoja peiton alla vaunuissaan. Nean tuotteissa inspiraatiot syntyvät ihmisten tarpeista sekä tuotteiden käytännöllisyydestä.

Nea on aiemmin päässyt seuraamaan läheltä muutamien yrittäjien toimintaa erilaisissa työpaikoissa. Nämä kokemukset vaikuttivat Nean mukaan siihen, että hän ryhtyi yrittäjäksi. Lisäksi Nean kiinnostus yrittäjyyteen on ollut jo aiemmin suuri ja kampanjan avulla hän koki sen turvalliseksi. Yritysidea syntyi omasta harrastuksesta ja kysynnästä, joten kesäyritys oli oiva tapa päästä myymään omia tuotteita.

Parasta tähän mennessä Nean mielestä on ollut Kesäyrittäjä-tori, missä hän pääsi myymään tuotteitaan sekä kertomaan ihmisille omasta toiminnastaan ja taustoistaan. Myyminen käytännön tilanteissa ja kannustava ilmapiiri kehittivät entisestään hänen myynti- ja asiakaspalvelutaitojaan.

Nean yrityksen löytää Facebookista nimellä Jemmiina ja Neaan voi ottaa yhteyttä Facebookin kautta, sähköpostilla nea.vaaramaa@gmail.com tai puhelimella 0440300653.

 Jemmiinan tuotteet  lämmittävät niin palelevia varpaita kuin vauvoja peiton alla vaunuissaan. 

Jemmiinan tuotteet lämmittävät niin palelevia varpaita kuin vauvoja peiton alla vaunuissaan. 

 Anna-Sofia ja Hilma Kesäyrittäjä-torilla kesäkuussa.

Anna-Sofia ja Hilma Kesäyrittäjä-torilla kesäkuussa.

Hilma Ilona Art - Hilma

Hilma Ilonana Artin yrittäjänä toimii oululainen 24-vuotias kuvataiteilija ja luokanopettaja Hilma, joka päätti kokeilla tänä kesänä siipiään yritysmaailmassa myymällä itse suunnittelemiaan taidejulisteita. Jokaisen julisteen takana on jokin mielenkiintoinen tarina. Ne syntyvät tekijänsä tunteiden, ihmisten kertomusten tai kokeellisten projektien pohjalta. Töiden taustoista ja tarinoista voit lukea lisää Hilma Ilona Artin Instagramista.

Hilma lähti yrittäjäksi, koska halusi oppia lisää painotuotteiden valmistuksesta ja sosiaalisen median markkinoinnista. Myös mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja hyödyllisten kontaktien löytäminen tulevaisuuden varalle houkutteli. Paras kokemus tältä kesältä Hilmalla on ollut yhteistyö muiden nuorten yrittäjien kanssa. Hilma uskookin elämässä siihen, että yhdessä olemme enemmän. Yrittäminen vaatii nuorelta suurta rohkeutta ja vertaistuki on ollut korvaamaton apu yrittäjyyden polulla.

Hilma myy julisteitaan kesäyrittäjien tapahtumissa sekä Instagramin kautta. Lisäksi häneltä voi tilata yksittäisiä tilaustöitä, kuten sisustustauluja, kortteja tai graafista suunnittelua.  Niiden toteuttamisessa Hilma pyrkii hyödyntämään asiakkaansa henkilökohtaisia kokemuksia sekä inspiraatiokuvia.

Hilma Ilona Artin löytää Instagramista @hilmailona_art.

“Ota rohkeasti yhteyttä ja luodaan yhdessä jotakin uutta ja ihmeellistä." - Hilma

 Hilma Ilona Artin jokaisen julisteen takana on jokin tarina. 

Hilma Ilona Artin jokaisen julisteen takana on jokin tarina. 

Bellegrafia - Anna-Sofia

Bellegrafia on 17-vuotiaan Anna-Sofian yritys, joka valmistaa modernin kalligrafian keinoin erilaisia kortteja ja quotteja. Anna-Sofia kuvailee yrityksensä tuotteita tyylikkäiksi sekä uniikeiksi ja tuotteet seuraavat maailman trendejä. Inspiraationa Anna-Sofialla on etenkin sosiaalinen media sekä osuvat sanat - erityisen inspiroivaa on jokin mahtava lainaus, jota ei ole koskaan ennen kuullut.

Anna-Sofia lähti yrittäjäksi, koska halusi kokeilla omia siipiään, hyödyntää omia taitojaan sekä kehittää niitä entisestään. Yrittäjänä paras kokemus on ollut ehdottomasti se, kun hän sai ensimmäisen korttitilauksen toimitettua asiakkaille.

Anna-Sofian yrityksen löytää Instagramista ja Facebookista nimellä Bellegrafia.

 Bellegrafian valikoimassa on paljon modernilla kalligrafialla valmistettuja kortteja ja quotteja

Bellegrafian valikoimassa on paljon modernilla kalligrafialla valmistettuja kortteja ja quotteja

Izarafin Design - Sara

Saran yritys Izarafin Design valmistaa korvakoruja ja amiguruja, joita hän kuvailee uniikeiksi ja itsensä näköisiksi. Inspiraatiot ja ideat tuotteisiin lähtevät omasta luovuudesta sekä netistä.

Sara halusi yrittäjäksi, koska on myynyt omia käsitöitään jo aiemmin ja halusi nyt laajentaa asiakaskuntaansa, tuotevalikoimaansa sekä mahdollisuuksiaan. Paras oppi yrittäjyydessä on ollut, että aina kannattaa yrittää!

Saran yritykseen voi tutustua instagramissa @izarafin_design, jonka kautta tuotteita voi myös ostaa sekä tilata.

 Izarafin Designiltä löytyy uniikkeja ja tekijänsä näköisiä korvakoruja sekä amiguruja. 

Izarafin Designiltä löytyy uniikkeja ja tekijänsä näköisiä korvakoruja sekä amiguruja. 

MUOTOKUVIA - MILJA

Vuonna 1998 syntynyt arkkitehtiopiskelija Milja Leinonen piirtää muotokuvia käyttäen mallina asiakkaan lähettämää valokuvaa. Miljan muotokuvat antavat vaihtoehdon perinteiselle valokuvalle tuoden asiakkaalle tärkeät ihmiset ja eläimet taiteena kotien seinille. Myös vanhat ja kuluneet valokuvat, jotka eivät laadun puolesta kestäisi suurentamista, saa uudistettua uniikilla tavalla suurennetuksi piirustukseksi. Miljan tuotteilla on tyytyväisyystakuu: jos lopputulos ei ole asiakkaan mieleen, hänen ei tarvitse ostaa sitä.

Ennen Kesäyrittäjää Milja oli jo tehnyt tilaustöitä ja se innostikin hänet kokeilemaan yritystoiminaa muotokuvien ja oman osaamisen ympärille. Kesän aikana Milja on oppinut, miltä tuntuu olla itsentä pomo.

Miljan työt löydät Instagramista nimellä @artmilja. Helpoiten voit ottaa yhteyttä Instagramin yksityisviestillä (Directissä) tai laittamalla sähköpostia (milja.leinonen@gmail.com).

 Miljan tekemät muotokuvat toimivat persoonallisina lahjoina.

Miljan tekemät muotokuvat toimivat persoonallisina lahjoina.

Raamos - Katariina ja Emmi

Visuaalisen suunnittelun opiskelijat Katariina ja Emmi perustivat kesällä persoonallista sisustustaidetta myyvän yrityksen, Raamoksen. Yrityksen tuotteet ovat heidän mukaansa niin persoonallisia ja uniikkeja, ettei samanlaisia ihan heti löydä toiselta taiteilijalta. Yrityksen tuotevalikoima on laajentumassa myöhemmin avattavan nettikaupan myötä, josta tulee löytymään taidetta julisteista aina kangaskasseihin saakka. Inspiraatio tuotteisiin syntyy luonnosta, mytologiasta sekä erilaisista tarinoista ja niitä rohkeasti sekoittamalla.

Katariinan mukaan yrityksen perustamisen taustalla on halu kokeilla, miten ihmiset ottavat vastaan heidän tekemän taiteen ja printit. Myös mahdollisuus tuoda oma osaaminen esille houkutteli. Tältä kesältä paras opetus on ollut omaan itseensä uskominen - mahdottomaltakin tuntuvasta esteestä voi selvitä!

Raamoksen löytää Instagramista käyttäjänimellä @raamosart ja nettikauppa tulee aukeamaan lähitulevaisuudessa. Korvat ja silmät kannattaa siis pitää auki!

 Raamosartin tuotteiden i nspiraatio syntyy luonnosta, mytologiasta sekä erilaisista tarinoista ja niitä rohkeasti sekoittamalla.

Raamosartin tuotteiden inspiraatio syntyy luonnosta, mytologiasta sekä erilaisista tarinoista ja niitä rohkeasti sekoittamalla.

Nämäkin yrittäjät sinulla on mahdollisuus tavata Kesäyrittäjä❤️️Valkea -tapahtumassa kauppakeskus Valkean kesäkadulla lauantaina 21.7. klo 12-16. Tule katsomaan, hypistelemään ja kuuntelemaan tuotteiden tarinoita lisää!


 

Kesätyönä oma yritys

Jutun on kirjoittanut Oulun kaupungin kesätyöntekijä Mikko Saajoranta Akkuna.fi-sivustoa varten.

kristojajenna.jpg

 

Kesäyrittäjä-kampanjan mentorit ohjaavat nuoria yrittämisen polulla.

Isokadulla sijaitsevalla Njetworking-toimistolla on rauhallinen ja aktiivinen tunnelma. Toimisto on tukikohta Kesäyrittäjä-kampanjalle, jonka tavoitteena on auttaa nuoria tutustumaan yrittäjyyden maailmaan ja työllistämään sen avulla itsensä kesän aikana.

Kristofer ”Kristo” Clement, 25, ja Jenna Suorsa, 25, ovat mentoreita Oulun kaupungin, Iin Micropoliksen ja Oulu Entrepreneurship Societyn Kesäyrittäjä-kampanjassa. Kahden muun mentorin kanssa he opastavat, ohjaavat ja tukevat kaikin mahdollisin tavoin nuoria, keväällä kampanjaan valittuja kesäyrittäjiä.

Kokemusta liiketoiminnasta löytyy

Clement ja Suorsa ovat molemmat Oulun yliopiston opiskelijoita, ja molemmilta löytyy jo ennestään kokemusta liiketoiminnasta. Suorsalla alkaa syksyllä neljäs lukuvuosi kauppatieteiden opiskelijana, ja hän on aiemmin toiminut Oulu Entrepreneurship Societyn eli OuluES:n hallituksessa, jonka kautta hän liittyi myös Kesäyrittäjä-kampanjaan. 

Yleistä kasvatustiedettä ja kasvatuspsykologiaa syksyllä kuudetta vuotta opiskelevalle Clementille puolestaan kampanja on tuttu jo parin vuoden ajalta: hän on itse toiminut kampanjassa jo aiemmin sekä yrittäjänä että mentorina. 

Sparrausta, työkaluja ja kokonaisvaltaista tukemista

Mentoreiden työ on kuitenkin alkanut jo huomattavasti ennen kesän haasteita. Kesäyrittäjä-kampanjan suunnittelu on alkanut jo alkukeväällä, ja nuoret kesäyrittäjät on valittu hyvissä ajoin. 

Valinnan jälkeen mentorit järjestivät valituille kesäyrittäjille sparrausviikot, joiden aikana yrittäjät opastettiin yrittämisen maailmaan ja heidän yrityksilleen valettiin kivijalat auttamalla niiden perustamisessa sekä toiminnan suunnittelussa.

"Tehtäviimme kuuluu hakijoiden rekrytoinnin sekä sparrausviikkojen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi nuorten yleinen tukeminen ja ohjaaminen, kesän aikatauluttaminen sekä markkinointi", Suorsa luettelee työtehtäviään. 

Clementillä ja Suorsalla on vastuullaan noin kolmenkymmenen nuoren yrittäjän ohjaaminen, ja kahdella muulla mentorilla vastaava määrä. Mentorit tapaavat kesäyrittäjien kanssa kesän aikana vähintään kolme kertaa ja ovat toki puhelimen päässä aina, kun apua tarvitaan. 

Vapaat kädet kampanjan suunnittelussa ja kehittämisessä

Työpäivien tapahtumat ja rytmit ovat vaihtelevia, ja niihin molemmat mentorit pystyvät kokemustensa mukaan vaikuttamaan hyvin paljon. 

"Meillä on kampanjan suunnittelussa ja kehityksessä on suhteellisen vapaat kädet, ja voimme vaikuttaa päätöksiin kokemuksiemme mukaan siitä, mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät."

Oleellinen työkalu yrityksen kehittämisessä ja sen hallinnassa on liiketoimintasuunnitelma, johon kuuluu mm. myynnin, markkinoinnin, palvelumuotoilun ja tuotteistamisen suunnittelua. Kesäyrittäjien yritysten tarjoamat palvelut vaihtelevat suuresti, mikä luonnollisesti myös näkyy tarvittavan tuen määrässä. 

"Esimerkiksi kesäkahvilan pitäjät eivät välttämättä tarvitse liiketoimintansa suhteen niin paljon suunnittelua, kun kauppa käy loistavasti muutenkin", toteaa Clement. 

Yrittämisessä on mentoreiden mukaan tärkeää myös yrittämisen vapaus, eli he tarjoavat yrittäjille työkalut ja hahmotellun polun, jonka mukaan edetä, kuitenkaan rajoittamatta liikaa polun suuntaa. 

Kampanja kasvaa

Oulun kaupunki tarjoaa kesäyrittäjille kesätyösetelin arvoisen tuen, jonka nuoret käyttävät yrityksensä alulle laittamiseen. Kesäyrittäjä-kampanjan suosio on kasvanut vuosien mittaan, ja kasvussa suurta roolia ovat näytelleet aiempien vuosien kesäyrittäjät. 

"Heille täytyy pian alkaa maksamaan provikkapalkkaa kampanjan suosittelusta ja kesäyrittämisen idean levittämisestä", Clement nauraa.

Haasteikseen Clement ja Suorsa mainitsevat tasapuolisen ja laadukkaan avun tarjoamisen kaikille kesäyrittäjille. Yrittäjiä on paljon, ja heidän yrityksensä ovat monipuolisia, joten myös tuen ja osaamisen täytyy olla monipuolista. Mentoreiden täytyy siis laittaa oma kokemuksensa ja osaamisensa peliin.

Työssä motivoivia ja palkitsevia tekijöitä ovat onnistumisen tunteet. Mentorin työssä tällaisia ovat hyvä palaute tehdystä työstä ja tunne siitä, että pystyy konkreettisesti auttamaan yrittäjiä kehittymään. Juuri omien ideoiden ja osaamisen tuominen tehtäviin sekä tiimityöskentelyn sujuvuus motivoivat mentoreita eteenpäin tehtävässään.

Kesäyrittäjäkin tyytyväinen kampanjaan ja mentoreihin

Haastattelua tehdessä yksi nuorista kesäyrittäjistä, Sonja, 19, tuli pyörähtämään toimistolla ja kertoi mielellään omasta yrityksestään. 

Sonjan yritys tarjoaa valokuvauspalveluita, joihin kuuluvat esimerkiksi rippi- ja valmistumiskuvat sekä lemmikkieläinten kuvaaminen. Sonja ei ole varma valokuvaamisesta omana tulevaisuuden ammattinaan, mutta kesäyrittäjäkokemus on ehdottomasti ollut hieno.

"Olen tyytyväinen kampanjaan ja mentoreihin. Tunnelma on rentoa, ja aina uskaltaa tulla kysymään mieltä painavista asioista. Olen pystynyt samalla myös tutustumaan uusiin ihmisiin", Sonja kertoo.

Kesäyrittäjiä voi tavata Kesäyrittäjä-torilla 29.–30.6. klo 10–16 Oulun kauppatorilla ja Valkeassa 21.7. klo 12–16. Lisätietoa Kesäyrittäjä-kampanjasta, mentoroinnista ja itse yrittäjistä löytyy Kesäyrittäjä-sivustolta.

Jutun on kirjoittanut Oulun kaupungin kesätyöntekijä Mikko Saajoranta Akkuna.fi-sivustoa varten.

 

Kesäyrittäjä-tori 29.-30.6.

Viime viikonloppuna Oulun kauppatorilla vietettiin Kesäyrittäjä-toria. Torilla tavattiin Bellegrafia, Hilma Ilona Art, Lue Mua!, Mango&Kiwi, Soundeco, Kuvauspalvelu Vähäkuopus, Jemmiina, Pikkuriikkinen Ompelimo, Kesäleipomo, Rimpi valokuvaus ja Izarafin Design. Yrittäjät pääsivät viikonlopun aikana esittelemään sekä myymään omia tuotteitaan ja palveluitaan. Kesäyritysten lisäksi ohjelmassa oli pop-up valokuvausta, pikakampauksia, ongintaa, livemusiikkia, taikatemppuja ja ilmainen onnenpyörä. Viikonlopun aikana tapahtumassa oli arviolta 500 kävijää.Tapahtuma oli osana Oulun Päiviä.

tori.jpeg

Tavallisesti kauppatorin yhdistää perinteisiin kojuihin kuten tuoreisiin vihanneksiin ja marjoihin sekä käsitöihin, mutta Kesäyrittäjä-torille osallistui myös muunkin alan yrityksiä.

“Ajattelin, että hauska yhteinen tapahtuma. Meidän yrityksen kannalta olin hieman skeptinen sen suhteen, miten verkkokauppaa markkinoidaan perinteisesti torilla. Mutta vaikka varsinaista myyntiä ei suoraan tapahtumassa tullutkaan, niin oli hirveesti hyviä keskusteluja ja tuotiin "brändiä" tutummaksi”, kertoo Lue Mua!:n Laura Rautio.

yrittäjät.jpeg

Perjantai alkoi teltan pystytyksellä ja myyntipöytien kasaamisella. Porukalla hommasta selvittiin nopeasti ja pian myyntipöydät olivatkin valmiina. Kova tuuli toi haasteita päiväämme ja teippiä käytettiin niin pöytäliinojen kuin tuotteiden kiinnittämiseen pöytiin. Haasteista huolimatta viikonloppu oli kokonaisuutena onnistunut ja monille yrittäjille mieluinen kokemus. Kesäyrittäjä-tori oli monelle ensimmäinen myyntitapahtuma ja mahdollisuus tavata asiakkaita kasvotusten. Tapahtuma oli yrittäjille arvokas oppimiskokemus. Monet mainitsivat yhteisöllisen tunnelman ja yhteen hiileen puhaltamisen parhaiksi jutuiksi tapahtumassa.

“Opin viikonlopun aikana, että tuollainen rento soittelu julkisella paikalla voi poikia monenmoista hommaa. Sain muun muassa muutaman innokkaan mahdollisen yhteistyökumppanin tiedot”, kertoo Soundecon Janina Tihinen

“Opin tuomaan omaa yritystäni esille selvemmin ja sain lisää rohkeutta puhua ihmisille”, toteaa Kuvauspalvelu Vähäkuopuksen Kalle Vähäkuopus

"Sain rohkeutta mennä puhumaan ihmisille ja mainostamaan yritystä. Täytyy uskoa omaan ideaan ja luottaa siihen", kertoo Rimpi Valokuvauksen Sonja Keränen

soundeco

Seuraavan kerran sinulla on mahdollisuus tavata kesäyrittäjiä Kesäyrittäjä❤️️Valkea -tapahtumassa Kauppakeskus Valkeassa lauantaina 21.7. klo 12-16.

Torilla tavataan!

Kesäyrittäjät valloittavat Oulun kauppatorin!

Nyt sinulla on tilaisuus saada kesän parhaimmat diilit nuorten kesäyrityksiltä perjantaina 29.6. ja lauantaina 30.6. klo 10-16!  Yrittäjien lisäksi ohjelmassa on ongintaa, pikakampauksia, pop-up valokuvausta, arvontoja, livemusiikkia ja onnenpyörä, josta jokainen pyöräytys voittaa! Varaathan mukaasi myös käteistä sillä kaikilla myyjillä ei ole käytössään maksupäätettä.

Menossa mukana:
BelleGrafia
Modernin kalligrafian yritys, joka valmistaa käsintehtyjä quotteja ja kortteja

Hilma Ilona Art
Valmiita sisustusjulisteita sekä persoonallisten julisteiden, taulujen ja korttien suunnittelu ja toteutus

Lue Mua!
Digitaalista lastenkulttuuria uudenaikaisella sekä inspiroivalla otteella

Mango&Kiwi
Eettisempi ja maukkaampivaihtoehto herkutteluun; kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja gluteenittomia

Loikka
Keppihevosesteiden, keppihevosten sekä niiden varusteiden valmistus

Soundeco
Yritys, joka tarjoaa elävää musiikkia juhliin ja tapahtumiin asiakkaan toiveita kuunnellen

Kuvauspalvelu Vähäkuopus
Valo- ja videokuvausta tarjoava palveluyritys

Jemmiina
Pitopalvelua ja kotitekoisia leivonnaisia tilauksesta sekä käsityötuotteita virkatuista neulottuihin

Pikkuriikkinen Ompelimo
Laadukkaiden lastenvaatteiden valmistus ja suunnittelu sekä lastentarvikkeiden vuokraus Oulun keskustassa

Kesäleipomo
Tilauksesta kakut ja leivonnaiset arkeen ja juhlaan

Rimpi valokuvaus
Elämän hetkien ikuistaminen tunnelmallisiksi valokuviksi

Izarafin_design
Itsetehtyjä korvakoruja ja käsitöitä

Näiden yritysten lisäksi kampanjassa on mukana paljon muitakin kesäyrityksiä ja heidät löydät täältä.

 Kesäyrittäjä-tori on osa Oulun Päiviä. Käy tutustumassa koko ohjelmistoon  täällä

Kesäyrittäjä-tori on osa Oulun Päiviä. Käy tutustumassa koko ohjelmistoon täällä

Kesän tapahtumat

IMG_6611.JPG

Viime perjantaina julkaisimme ensimmäisen erän uunituoreita kesäyrityksiä ja seuraavaksi kuuluukin kysymys, että missäs näitä kesäyrittäjiä voikaan tavata? Järjestämme kesällä seuraavanlaisia tapahtumia:

Kesäyrittäjä-tori
29.-30.6. klo 10-16
Kauppatori
Kesäyrittäjä-tori on osa Oulun Päiviä. Tutustu muuhun ohjelmistoon täällä.

Kesäyrittäjä❤️️Valkea
21.7. klo 12-16
Kauppakeskus Valkea

Omien tapahtumiemme lisäksi meiltä löytyy Kesäyrittäjien myyntiteltta Iin Tukkilaiskisoista 7.7 ja Kuivaniemen Pitäjänmarkkinoilta 14.-15.7.

Julkaisemme tapahtumista lisää infoa sosiaalisessa mediassa, joten seuraathan meitä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kesäyrittäjän starter pack

Yrittäjyyden aloittaminen on kuin  hyppy tuntemattomaan. Se voi tuntua jopa pelottavalta. Mihin kaikkeen pitääkään varautua? Edellisessä uutisessa esittelemämme mentorit ovat kesäyrittäjien tukena koko kesä ajan, mutta entä mitä muuta Kesäyrittäjä-kampanja antaa liiketoiminnan aloittamiseen. Kampanjan alussa järjestämme yrittäjille sparrausviikot, joissa eri alojen asiantuntijat opastavat yrittäjiä alkuun liiketoiminnan saralla. Mitä kuuluu kesäyrittäjän starter packiin?

liiketoimintasuunnitelma.jpg

Liiketoimintasuunnitelma

Jokaisen yrittäjän tulee tehdä liiketoimintasuunnitelma. Sitä voisi kutsua yrityksen perustaksi. Se auttaa hahmottamaan kokonaisuutta sekä sekalaisena mössönä oleva idean hahmottumista ja jäsentymistä. Räätälöimme erilaisia liiketoimintasuunnitelmapohjia ja business model canvaspohjia muodostaaksemme kampanjalle oman näköisen liiketoimintasuunnitelman, jonka muodostivat tuotteistaminen, palvelumuotoilu, markkinointi, resurssit ja tavoitteet sekä taloushallinto. Jokaista liiketoimintasuunnitelman osa-aluetta tuki oma koulutuksensa sparrausviikoilla.

 

Tuotteistaminen

Tuotteistaminen helpottaa idean muokkaamista pakettiin ja sillä varmistetaan, että jokainen myyntitapahtuma, tuote ja palvelu olisi samankaltainen ja virheiltä vältyttäisiin. Näin palvelu on asiakkaille mahdollisimman selkeä. Tuotteistaminen helpottaa asiakkaan toimintaa ja ostoprosessia sekä yrittäjän myyntiprosessia. Ihannetilanteessa tuotteistamisprosessin aikana muodostuu tuotteen tai palvelun käsikirja, jonka mukaan toteuttaminen onnistuu joka kerta halutulla tavalla. Tuotteistamisen pohtimisessa voi käyttää Minimum viable product (MVP) -ajattelua työkaluna, jonka vaiheet ovat seuraavat:

  1. COMPARE: Vertaile kilpailijoitasi ja pohdi niiden piirteitä.

  2. OBSERVE: Havainnoi ja tarkastele markkinoita ja kilpailijoita. Mille olisi tarvetta ja miten voisit erottua?

  3. INTERVIEW: Haastattele samalla alalla toimivia yrittäjiä ja kirkasta itsellesi alan prosesseja, hyviä tapoja toimia ja tunnista alan haasteita sekä ongelmakohtia.

  4. FAKE IT: Testaa tuotetta/palvelua heti kun vain mahdollista pienimuotoisesti, sen ei tarvitse olla täysin valmis: tuotteen tai palvelun ei tarvitse olla edes vielä toimiva, testaa tarvetta ja toimivuutta!

Tuotteistamisessa ei selitellä vaan konkretisoidaan palvelu tai tuote sellaiseen muotoon, jossa sitä on helppo tarjota asiakkaille. Prosessi kehittyy eteenpäin, kun pyytää rohkeasti palautetta ja toteuttaa lähipiirissä muutaman testiasiakkaan. Tuotteistamisesta meille oli kertomassa jo useampana kesänä mukana ollut tuotteistamisen ammattilainen Ville Kärkkäinen.   

 

Palvelumuotoilu

Mitäs se palvelumuotoilu oikein onkaan? Kun palvelun ja muotoilun yhdistää toisiinsa luodaan ihmiskeskeisiä palveluja, jotka vastaavat tulevaisuuden haasteisiin (Lähde: Palvelumuotoilu Palo). Palvelun ja tuotteen kehittämiseen otetaan asiakkaan näkökulma ja tarkastellaan yrityksen tuotetta tai palvelua siitä näkökulmasta. Asiakassegmenttien ja -profiilien miettiminen on tärkeä osa palvelumuotoilua. Näiden määrittely helpottaa liiketoiminnan muitakin osa-alueita, kuten myyntiä ja markkinointia. Asiakkaat kulkevat erilaisia palvelupolkuja ennen kuin he tekevät ostoksen. Kahvilakokemus voikin alkaa jo kotona Instagramia selatessa.  Kiitokset Palvelumuotoilu Palon Juulia Ruhalalle ja Kristiina Nurmenniemelle inspiroivasta koulutuksesta!

”Hyvä polku kertoo tarinan, jonka asiakas kulkee läpi ”kirjailijan” kirjoittamana. Se sisältää kokemuksen, tunnetilat, sisäisen dialogin. Palvelupolku antaa mahdollisuuden astua asiakkaan kenkiin ja ”nähdä”, miten he voisivat kokea palvelun.”

Megan Erin Miller

ryhmäkuva.jpg

Myynti ja markkinointi

Myynnin sparrauksessa Oulu Entrepreneurship Societyn  puheenjohtaja Eemeli Alanne aloitti koulutuksen kertomalla asiakaspalvelusta. Meillä on tietyt ennakkoluulot ja odotukset myyjänä toimimisesta. Tärkeintä myynnissä on kuitenkin olla oma itsensä. Jokaisella on oma tyylinsä eikä meistä jokaisesta ole tarkoitus muovata ekstroverttimyyjää. Myynti on asiakaspalvelua ja tärkeintä on kuunnella asiakasta. Näin löydetään tai jopa luodaan asiakkaalle tarve, joka saadaan tyydytettyä ostamalla juuri yrityksen tarjoama tuote tai palvelu. Hyvällä asiakaspalvelulla asiakas saadaan palaamaan takaisin. Aina ei voi vaikuttaa hintaan, mutta voi vaikuttaa mielikuvaan, jonka asiakas saa yrityksestä.

Kesä on loppujen lopuksi erittäin lyhyt aika. Tämän takia markkinoinnissa tulee tehdä hyviä täsmäiskuja. Tämä tuli tutuksi markkinoinnin sparraajalle viime kesän Kesäyrittäjämentorille ja markkinointigurulle Marja Alatalolle. Marjan johdolla kesäyrittäjät täyttivät heille räätälöidyn markkinointisuunnitelman. Markkinoinnin kannalta on oleellista löytää yritykselle sopivat kanavat ja mistä kanavista asiakkaat tavoittaa. Mitä useampi kanava, sitä enemmän ne vaativat sisältöä. Markkinointi on hakuammuntaa, jos sille ei aseta tavoitteita. Siksi asiakkailta sopiikin kysyä, mistä kuulit yrityksestäni. Se jo auttaa määrittämään, mitkä kanavat ovat tärkeimpiä.

 

Resurssit ja tavoitteet

Jotta kesästä tulisi onnistunut ja mieluinen kokemus, tavoitteiden asettaminen on elintärkeää. Päätavoitteena siintää menestynyt kesäyritys, joka tuottaisi voittoa, mutta mitä tapahtuu siinä välissä. Mitä yrityksen tavoitteiden saavuttaminen vaatii kesäyrittäjältä? Siksi päämäärän lisäksi määritellään välitavoitteita ja steppejä. Mentorointikerroilla mentorit pyytävät nuoria kertomaan seuraavista stepeistä, mitä lähdetään seuraavaksi tekemään. Yritystoiminnan aloittaminen voi tuntua haastavalta. Ei ole helppoa päättää, mistä sitä oikein aloittaisi. Siksi erilaiset TODO-listat ja erityisesti liiketoimintasuunnitelman tekeminen ovat aloittavan yrittäjän elinehto.

Tavoitteet on nyt asetettu, hienoa! Nyt ei ole aika kuin laittaa tapahtumaan, eikö vain? Vaikka suunnitelmat ovatkin tärkeitä, on myös hyvä tiedostaa omat resurssinsa. Resursseihin kuuluu muun muassa aika, raha, materiaali ja henkinen pääoma. Yrittäjyydessä pelotellaan loppuunpalamisella ja tuntien loppumisesta vuorokaudesta kesken. Siksi Kesäyrittäjä-kampanjassa korostetaan oman aikataulun laatimista ja sen mukaan etenemistä.

Tutustu mentoreihin

Kesä on todellakin saapunut Ouluun ja myös Kesäyrittäjä-kampanja on ottanut ensi askeleensa. Valmistelutyöt on kuitenkin aloitettu jo hyvissä ajoin keväällä. Nyt onkin aika kurkistaa kulissien taakse ja tutustua Kesäyrittäjän mentoreihin paremmin. Mentorit ovat kesäyrittäjien tukena ja sparraajana kesän ajan. Mentorit eivät itse ole yrittäjiä vaan yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita, joilta löytyy innokkuutta ja paloa yrittäjyyttä kohtaan!

 

arttu.JPG

Arttu Kuivala, opettajaopiskelija, Oulun yliopisto

Arttu päätyi kesäyrittäjämentoriksi koulun sähköpostiin kilahtaneen työpaikkailmoituksen kautta. Pääpointteina paikan hakemiseen olivat yrittäjyys ja nuorten auttaminen. Työtehtävä tuntui erinomaiselta mahdollisuudelta kehittää omaa osaamista ja rakentaa omaa urapolkua. Artun mielestä nuorten yritysideoiden fiilistely ja kehittäminen yhdessä nuorten kanssa on parasta kampanjassa. Ystävät kutsuvat Arttua reippaaksi ja yrittäjähenkiseksi ja joskus jopa ”Stressi-Areksi”. Tulevaisuudessa Arttu haluaisi myös itse yrittäjäksi. Top 3 kesänviettopaikoiksi Oulussa Arttu nimeää Nallikarin, Liikuntakeskus Hukan ja Kesäyrittäjä-torin.

 

jenna.JPG

Jenna Suorsa, kauppatieteet, Oulun yliopisto

Ennen Kesäyrittäjää Jenna toimi Oulu Entrepreneurship Societyn eli kavereiden kesken OuluES:n hallituksessa ja sitä kautta päätyi mukaan. Moni Jennan kavereista oli ollut aiempina kesinä mentoreina ja se kuulosti mukavalta kesäduunilta. Useamman kesän ajan Jenna oli seurannut toimintaa sivusta ja halusi itsekin kokea kesän mentorina. Kesäyrittäjässä puoleensa veti positiivinen ja innokas ilmapiiri. Yrittäjyydessä Jennaa eniten kiehtoo oman osaamisen hyödyntäminen ja uuden oppiminen. Yrittäjämäinen asenne on tärkeä valttikortti tulevaisuuden työmarkkinoilla. Ajatus oman yrityksen perustamisesta kiehtoo päivä päivältä enemmän. Nyt erityisesti, kun seuraa nuorten kehitystä niin haluaisi myös oman projektin, jota voisi työstää. Lempijäätelömauksi Jenna nimeää heti salmiakin.

 

kristofer.JPG

Kristofer ”Kristo” Clement, kasvatuspsykologia, Oulun yliopisto

Kristoferille Kesäyrittäjäkampanja on tuttu jo parin vuoden takaa. Hän oli itse mukana yrittäjänä pari kesää takaperin, jonka jälkeen häntä kysyttiin mukaan mentoriksi. Mentorina pääsee kehittämään kampanjan ohjauksellista ja pedagogista puolta sekä tekemään niihin liittyviä asioita käytännössä, jotka kasvatustieteilijänä tietenkin kiinnostavat. Yrittäjyyden kontekstikin on niin laaja, että siinä riittää uuden opeteltavaa ja oppimista. Välillä mentorina joutuu omalle epämukavuusalueelle, jolloin huomaa, että erilaisista tilanteista kuitenkin selviää. Ystävät kuvailisivat Kristoa kilpailuhenkiseksi, rauhalliseksi, hieman ujoksi mutta hauskaksi. Kesän lempiaktiviteetiksi Kristo nimeää katukoriksen ja haaveilee kunnon vesisodasta. Ainoastaan porukka puuttuu.

 

sanna.JPG

Sanna Ikäläinen, kasvatustiede, Oulun yliopisto

Sanna kuuli kampanjasta ensi kerran vuosi sitten keväällä ollessaan harjoittelussa Oulun kaupungilla ja innostui asiasta heti. Sanna haki mukaan ohjaajaksi ja hän onkin jo toista kesää sparraamassa yrittäjiä ja kehittämässä kampanjaa entistä paremmaksi. Parasta mentoroinnissa on ehdottomasti kesäyrittäjien sparraaminen ja heidän yrittäjyystarinoidensa seuraaminen. On mahtavaa nähdä, miten alkuperäinen ideanpoikanen jalostuu kesän aikana oikeaksi yritystoiminnaksi ja mitä kaikkea nuoret oppivat siinä matkalla. Myös mentoritiimiä on pakko kehua. Sen ansiosta töissä on joka päivä hauskaa. Tulevaisuudessa Sanna toivoo olevansa myös itse yrittäjä. Kesän suunnitelmina on käydä mökillä Sallassa, tehdä yksi patikointireissu Ylä-Lappiin, hengailla paljon ulkona kesäpelejä pelaillen ja jätskiä syöden.

Tyhjästä voi sittenkin nyhjästä

Miia oli yksi tämän kesän rohkeista kesäyrittäjistä. Lue alta hänen kokemuksiaan kesästä OP Kevytyrittäjänä.

miia_blogi.jpg

Tämä kesä on poikennut hieman aiemmista kesistäni: päätin lähteä kokeilemaan yrittämistä. Yritysideani tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Se sai alkunsa pyöräillessäni yliopistolle viimeiseen tenttiin, ja pohtiessani tulevaa kesää. Minulla ei ollut kesätyöpaikkaa, ja opintojakin oli vain muutaman tentin verran. Ajatusketjuni pyyhki läpi lapsuuteni kesien, jolloin tylsistyin tekemisen puutteessa. Mietin, tulisiko tästä kesästä samanlainen. Sitten se iski. Asuinalueellani on varmasti lapsia, jotka yhtälailla tylsistyvät lomallaan. Miksipä en siis yhdistäisi omaa toimettomuuttani ja lasten tylsistymistä, ja rupeaisi järjestämään heille toimintaa?

Pääsin Kesäyrittäjä-ohjelmaan mukaan, ja alkoi koulutusrupeama. Luulen, etten olisi mistään saanut yhtä paljon valmiuksia polulleni. Hyödyin eniten myynnin, markkinoinnin ja palvelumuotoilun koulutuksista. Humanistina kun en aikaisemmin ollut edes ajatellut yrittämistä, liekö olisin koskaan edes kokeillut ilman kyseistä projektia. Päädyin valitsemaan kevytyrittäjyyden OPn kevytyrittäjäpalvelun kautta sen helppouden ja kätevyyden vuoksi. Sain samaan syssyyn vakuutukset OPn kautta, ja asiat ovat sujuneet sutjakkaasti palvelun kanssa.

Yrittäjyyteni ei sen sijaan ole sujunut ihan yhtä mutkattomasti. Totesin markkinoinnin suuntaamisen juuri oikeille ihmisille olevan vaikeaa. Jouduin myös hieman muuntamaan alkuperäistä suunnitelmaani. Alunperin tarkoitukseni oli ollut vetää pelikerhoa, mutta asiakkaiden puutteen vuoksi teinkin itsestäni leikkikenttäohjaajan. Yritykseni suurin voitto oli yhteistyösopimus Puolivälinkankaan nuorisotalon kanssa. Heille olenkin saanut suunnitella ja vetää erilaisia hauskoja tapahtumia, joissa olen saanut hyödyntää omia harrastuksiani.

Ensikesän työttömälle sanoisin, että jos ideoita riittää, niin lähde ihmeessä kokeilemaan yrittäjyyttä Kesäyrittäjä-projektin kautta. Kevytyrittäjyys on helppo tapa aloittaa yrittäminen. Riskit ovat kohtalaisen pienet, ja kokemus kokonaisuudessaan on paitsi hyödyllinen, myös mielenkiintoinen. Yrittäjäprojekti toi uusia näkökulmia, ja antoi vaihtoehtoja 40 vuoden uraputkelle. Opin myös itsestäni, omasta sisukkuudestani, joustavuudestani ja idearikkaudestani paljon.

Vaikka se alkukesästä kirpaisikin jäädä ilman säännöllistä palkkatyötä, en vaihtaisi tätä kokemusta enää siihen.

Miia Aho

Tuuppa pellaamaan!


Kesäyrittäjä-projektia tukemassa:

Aika alakaa töihin! – ja miksei siinä sivussa vähän risteilläkin

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla kesäyrittäjä-projekti pärähti käyntiin aivan toden teolla, kun tapasimme yrittäjiämme yksilöohjauksien merkeissä ja aloimme rakentaa tulevan kesän toimintasuunnitelmaa. Aika siirtää siis sparrauksissa hankitut opit käytäntöön! Joillakin kesäyrittäjistämme on hyvin selkeät kuviot toimintansa suhteen – niinkin selkeät, että joidenkin yritykset pyörivät jo täyttä häkää. Suurimmalle osalle yritysmuodon valinnassa, tuotteistamisessa sekä aikataulun ja markkinoinnin suunnittelussa riitti kuitenkin pureskeltavaa. Onneksi näitä asioita voitiin pähkäillä yhdessä. Tärkeää on lähteä vain rohkeasti tekemään ja kokeilemaan, kyllä se oma juttu hioutuu siinä matkan varrella timanttiseksi!

 Kesäyrittäjämme Kalle tarjoilee torilla Oulun näteimmät kesäkukkaset ainakin vielä ensi viikon ajan

Kesäyrittäjämme Kalle tarjoilee torilla Oulun näteimmät kesäkukkaset ainakin vielä ensi viikon ajan

Koska osa urheista yrittäjistämme asuu pitkien matkojen päässä Oulusta, pääsimme parina päivänä Artun kanssa pienelle road tripille. Pikku fiiatti vei meidät tiistaina ja keskiviikkona Yli-Olhavalle, Iihin ja Haukiputaalle. Näillä reissuilla laadukkaasta kyydistä ja huonoista vitseistä pääsivät nauttimaan Marianne, Veera ja Juho, joiden toimintasuunnitelmia työstettiin autotoimiston lisäksi huoltsikoiden pöydissä ja kirjastossa istuskellen. Huiput ideat eivät siis katso paikkaa, toimistosi voi olla vaikka aurinkoisella puistonpenkillä, kuten eräässäkin tapauksessa tällä viikolla

Ohjauksien lisäksi viikko piti sisällään myös hieman edustustehtäviä. Pääsimme esittelemään mahtavaa projektiamme Suomen yrittäjien järjestämään kaksipäiväiseen Kunnallisjohdon seminaariin Oulun teatterille. Seminaari kokosi yhteen melkein tuhat kuntavaikuttajaa ja yrittäjää ympäri Suomea. Meillä oli siis hieno tilaisuus levittää kesäyrittäjyyden ilosanomaa eteenpäin. Kaikki projektista kuulleet suhtautuivat siihen todella positiivisesti ja melkein saattoi nähdä rattaiden raksuttavan muutaman kunnanjohtajan pään sisällä ”Miten saisin tämän siistin jutun omaan kuntaani…”. Ei muuta kuin peukut pystyyn, että kesäyrittäjyys-malli leviäisi ympäri Suomen!

image-uploaded-from-ios.jpg

Seminaariin saatiin myös ekaa kertaa päälle meijän siistit Kesäyrittäjä-paidat

Viikon toinen ”edustustilaisuus” olikin sitten astetta rennompi ja sulatti ainakin tarjoilujensa puolesta mukana olleiden kesäyrittäjien sydämet. Iso kiitos siis Pohjois-Pohjanmaan nuorille yrittäjille, jotka kutsuivat meidät mukaan Euronristeily-tapahtumaansa. Astuimme Marjan ja neljän kesäyrittäjän kanssa perjantai-iltana torinrannassa laivaan ja vietimme hauskan illan merellä verkostoituen ja hyvin syöden. Mukana oli yli sata yrittäjää tai yrittäjyydestä kiinnostunutta tyyppiä ja kesäyrittäjimme pääsivätkin pitchaamaan ideoitansa moneen otteeseen illan aikana.

img_20170609_184048.jpg

Hulppeaan euron hintaan kuuluivat myös nämä tyylikkäät arskat

Koska Iin Micropolis oli yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista, projektipäällikkömme Hanna pääsi myös lyhyesti estradille esittelemään projektiamme ja hehkuttamaan paikalla olleita kesäyrittäjiä. Osansa hehkutuksista saimme myös me ohjaajat, mikä tietenkin levitti minun ja Marjan suupielet ylöspäin. Mutta jos yrittäjät ja ohjaajat ovat hyviä, niin on meillä myös aivan huippu projektipäällikkö!

Ensi viikolla yksilöohjaukset jatkuvat ja luvassa on myös monenlaista muuta säpinää ja kivaa tekemistä.

Stay tuned!

-Sanna

Sparrausviikko osa 2

Näin on kesäyrittäjien toinenkin puolikas sparrausviikosta takanapäin ja matkaan on taas tarttunut valtavasti uutta oppia Viikkoon mahtui myös asiasisällön, koulutuksien ja vierailijoiden puheenvuorojen ohella toisiin tutustumista. Meillä on hieno porukka kasassa ja mahtava kesä edessä!

Tällä viikolla saimme jälleen vinkkejä alan rautaisilta ammattilaisilta. Luonamme vierailivat muun muassa…

  Tuomas Kokkoniemi Alma Medialta

Tuomas Kokkoniemi Alma Medialta

  JS Herculeksen Mikko Perälä ja LC Venturesin Visa Viren

JS Herculeksen Mikko Perälä ja LC Venturesin Visa Viren

  Elina Hietanen Oulun seudun Leaderista

Elina Hietanen Oulun seudun Leaderista

  Saija ja Outi Byströmin nuorten palveluista sekä Oulun työllisyyspalveluista

Saija ja Outi Byströmin nuorten palveluista sekä Oulun työllisyyspalveluista

Viikko alkoi Tuomaksen koulutuksella myynnistä ja myyntiasenteesta. Hänellä oli valtava määrä vinkkejä kesäyrittäjille, jotka on hyvä laittaa testiin heti kesän aikana! Tuomaksen jälkeen lavalla kävi esiintymässä Mikko, joka kertoi auttavansa kaikkia kesäyrittäjiä mielellään ja tarjoavansa tarvittaessa verkostonsa heidän käyttöönsä. Visa sen sijaan laittoi nuorten ajatukset liikkeelle antamalla heille tehtäviä business model canvasiin liittyen ja tarjoten uusia näkökulmia.

Tiistaina Elina kertoi Oulun seudun Leader rahastosta ja Saija sekä Outi Oulun kaupungin alueen kesäyritystuesta. Molemmat tukevat nuorten yrittäjyyttä. Päivä jatkui Nuorten Yrittäjien Eero Rönkön esiintymisellä, jossa hän puhui yrittäjäyhteisöistä sekä yrittäjänä jaksamisesta. Eero innosti mukaansa jopa osan kesäyrittäjistä Pohjois-Pohjanmaan nuorten yrittäjien risteilylle!

Keskiviikkona Tiina Jumppanen kävi kertomassa meille 4H-yrityksen perustamisesta. Päivän aikana kesäyrittäjät pääsivät myös ideoimaan yrityksilleen nimiä ja sloganeita. Toisiin tutustuttiin myös muutaman pelin ja leikin avulla. Yksi niistä oli seiskapeli, joka vaati jonkin verran matemaattista kyvykkyyttä. Siitä saattoi johtua, että kasvatusalaa opiskelevat ohjaajamme tippuivat pelistä suhteellisen aikaisessa vaiheessa pois.

Kiitos viikon kaikille kouluttajille ja vierailijoille! Seuraavaksi sparrausviikolla kerrytettyjä oppeja olisi tarkoitus alkaa viemään käytäntöön. Mielenkiintoista nähdä, mitä tuleman pitää.

Sparrausviikko osa 1

Nyt on ensimmäinen puolikas kesäyrittäjien sparrausviikosta takana, ja uutta on tullut opittua PALJON! Onneksi ihan kaikkea opittua ei tarvitse muistaa, vaan itse kukin on voinut poimia koulutuksista ne asiat, jotka tuntuvat omalle toiminnalle tärkeimmiltä. Ja loppuihin asioihin voi palata sitten myöhemmin, kun ne tulevat ajankohtaisiksi.

 Luovan Labran Martta ja Sami luovuttivat samalla Kesäyrittäjille omat EPIC – Nuoren yrittäjän käsikirja -kirjat. Näistä on varmasti apua!

Luovan Labran Martta ja Sami luovuttivat samalla Kesäyrittäjille omat EPIC – Nuoren yrittäjän käsikirja -kirjat. Näistä on varmasti apua!

Sparraukset aloitettiin sekoittamalla käytäntöä ja inspiraatiota, kun Ukko Kumpulainen, ukko.fi-laskutuspalvelun toimitusjohtaja, perehdytti kesäyrittäjät Skypen välityksellä lyhyesti ukko.fi:n käyttöön. Ukko lupasi jälleen kesän ajaksi myös iZettlet kesäyrittäjille, mahtavaa!

Käytännönläheisyyden jälkeen olikin aika siirtyä inspiraation maailmaan, kun Luovan Laboratorion Martta ja Sami kävivät avaamassa omaa taivaltaan yrittäjinä. Siinä vasta parivaljakko, josta monen kannattaisi ottaa mallia tekemiseen!

 Oulun seudun uusyrityskeskuksesta Matti Knutar valotti yrityksen perustamiseen liittyviä seikkoja.

Oulun seudun uusyrityskeskuksesta Matti Knutar valotti yrityksen perustamiseen liittyviä seikkoja.

Tiistaina jatkettiin yrityksen perustamiseen liittyvillä asioilla, kun Oulun Seudun Uusyrityskeskuksen Matti Knutar tuli kertomaan, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun lähtee yrittäjäksi. Mielenkiintoista ja erittäin hyödyllistä settiä oli jälleen tarjolla, ja muutama kesäyrittäjä taisi käydä Mattia jututtamassa myös koulutuksen jälkeen. Tässä muuten sellainen taho, että jos ikinä tulee yrityksen perustamisessa tai toiminnan alkuvaiheessa ongelmia vastaan, niin heidän puoleensa kannattaa kääntyä.

 Siina Kuululta raotti kesäyrittäjille markkinoinnin verhoa.

Siina Kuululta raotti kesäyrittäjille markkinoinnin verhoa.

Viikon viimeisestä koulutuksesta vastasi Kuulun Siina Hietajärvi, joka lupasi olla kesäyrittäjien apuna myös kesällä. Siinan aiheena oli markkinointiviestintä, joka on haastattelujen perusteella yksi kesäyrittäjien kuumimmista perunoista, johon kaivataan apuja. Loistavia vinkkejä oman yrityksen markkinointiin saatiinkin, mutta kuten Siinakin muistutti koulutuksensa lopuksi: ei se markkinointi ole rakettitiedettä vaan ihmisten välistä viestintää. Mielenkiinnolla odotetaan, minkälaisia markkinointikeinoja kesäyrittäjät tänä vuonna keksivät!

Kolmen päivän rutistuksen jälkeen olikin hyvä siirtyä vähän lepuuttamaan aivoja, ja antamaan ajatusprosesseille aikaa. Tänään jatketaan sitten sparrausviikon toiseen osaan  hyvillä energioilla. Neljän yhdessä vietetyn session jälkeen on kyllä pakko todeta, että meillä on ihan mieletön porukka kasassa tänä kesänä!

– Marja

 Kesäyrittäjä 2017 – ensimmäinen (vaillinainen) yhteiskuva

Kesäyrittäjä 2017 – ensimmäinen (vaillinainen) yhteiskuva

Tästä se lähtee!

Huhuh, mikä aloitus Kesäyrittäjä-projektille! Perjantaina potkaistiin hommat tämän kesän osalta käyntiin Kick-off -tapahtuman merkeissä. Oli hienoa nähdä, että niinkin moni pääsi paikan päälle tutustumaan muihin kesäyrittäjiin ja meihin ohjaajiin.

img_6159_pieni.jpg

Tarkoituksena oli päästä rennoissa merkeissä tutustumaan toisiin, ja siinä taidettiin onnistua palautteen perusteella. Osa tarjoiluista muuten tilattiin tämän kesän kesäyrittäjiltä, kun Amanda leipoi meille Rocky Road- ja mustikkapiirakkaa ja Oulunsaloon kesäkahvilan pystyttävät Maiju ja Marjo pyöräyttivät meille suolaisia muffinseja!

img_6188_pieni.jpg

Tutustumista tehtiin illan aikana niin Speed Datingin kuin yrityspantomiimin avulla. Ei muuten ole helppo juttu tiivistää kahteen minuuttiin yritysideaa, mutta kaikki selviytyivät siitä hienosti! Yrityspantomiimissa nähtiin mahtavaa heittäytymistä, kun ryhmien piti pantomiimin avulla esittää tunnettuja yrityksiä. Kesäyrittäjät hoitivat homman huomattavasti paremmin kuin me ohjaajat. Ja mitäpä olisi Kesäyrittäjä ilman vanhaa kunnon Marshmallow-haastetta!

 

img_6177_pieni.jpg
img_6172_pieni.jpg

Ihan pelkkää leikkiä ilta ei ollut, vaan paikalle oli kutsuttu myös pari edellisten kesien yrittäjää jakamaan omat kokemuksensa ja antamaan hyviä vinkkejä. Pari kesää sitten mukana ollut Pyörähuolto Dynamon Mikko sekä viime kesän rantalentisturnauksen järjestäneessä Feel Good Events:ssä mukana ollut Sami antoivatkin kullanarvoisia ohjeita tämän kesän kesäyrittäjille. Mikko korosti yhteistyön merkitystä ja kannusti kesäyrittäjiä miettimään tahoja, joiden kanssa voisi tehdä yhteistyötä ja siten saada isompaa näkyvyyttä. Sami nosti omista kokemuksistaan tärkeimmäksi avoimuuden: ei kannata pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa vain suunnitelman tähden, vaan olla avoin uusille ideoille, jotka voivat parhaassa tapauksessa nostaa koko yrityksen uudelle tasolle.

Kaiken kaikkiaan tapahtumasta jäi erittäin positiivinen mieli. Mahtavaa päästä viettämään kesää näin hienojen tyyppien kanssa! Ensi viikolla aletaankin keskittyä olennaiseen, kun sparrausviikon ensimmäinen osa käynnistyy maanantaina. Luvassa on rautaisten ammattilaisten vinkkejä yritystoiminnan aloittamiseen ja lentoon saattamiseen. Tästä se kesä lähtee käyntiin!

– Marja

Kesäyrittäjä tulee jälleen – isompana kuin koskaan!

Hellurei pitkästä aikaa!

Kesäyrittäjä on pitkin kevättä heräillyt talviuniltaan, ja nyt ollaan viime hetken valmisteluja vaille valmiita potkaisemaan käyntiin Kesäyrittäjä vuosimallia 2017! Mukaan on valittu jälleen uudet innokkaat yrittäjät, mutta uudet tuulet puhaltavat muutenkin. Tänä kesänä Kesäyrittäjä laajenee nimittäin myös Oulun alueen ulkopuolelle, kun mukana on yrittäjiä aina Yli-Iistä Oulunsaloon ja Kempeleeseen!

Hakuaika Oulun kantakaupungin alueella sulkeutui eilen 17.5. mutta Oulun lähialueiden osalta haku on vielä auki, joten ei muuta kuin hakemusta vetämään osoitteessa bit.ly/kesäyrittäjä2017.

 

image-uploaded-from-ios-1.jpg

Tänä kesänä kesäyrittäjäohjaajien määräkin on tuplattu, joten luvassa on entistä hauskempi kesä! Meihin ohjaajiin voi käydä tutustumassa lisää Kesäyrittäjä-sivustolla mutta naamat tulevat varmasti tutuiksi myös täällä blogin puolella sekä somekanavissa. Jos ikinä tulee mitään kysyttävää, niin meihin saa rohkeasti ottaa yhteyttä

Huomenna perjantaina käynnistetään homma kick off -tapahtuman merkeissä, jossa kaikki kesän 2017 kesäyrittäjät pääsevät tutustumaan toisiinsa ruuan, juoman ja pienten aktiviteettien merkeissä. Lähiviikkoina kannattaa muutenkin pysyä kuulolla, kun paljastuu, millaisia yrityksiä nuoret tänä kesänä ovat päättäneet laittaa pystyyn. Yksi asia on kuitenkin jo tässä vaiheessa varma: tästä tulee aivan eeppinen kesä!

nc3a4yttc3b6kuva-2017-05-18-kello-13-28-55.png

 

Kesäyrittäjäohjaajat,
Kristo, Marja, Sanna & Arttu

Kesäyrittäjä siirtyy talviunille!

Viimeistä viedään tämän kesän osalta, sillä meillä mentoreilla on tänään viimeinen työpäivä.. NYYH! Mutta hätä ei ole suinkaan tämännäköinen, sillä uudet haasteet odottavat niin meitä ohjaajia, kuin kesäyrittäjiäkin! Syksyllä tiedossa on muun muassa niin jatkuvia, kuin alkaviakin opintoja, sekä aivan uunituoreita työkuvioita.

Iloksemme voimme myös ilmoittaa, että melko moni kesäyrittäjäkin jatkaa vielä yritystoimintansa parissa kesän jälkeenkin. Mahtavaa! On ollut ilo kulkea projektissa mukana olleiden nuorten rinnalla heidän yrittäjyydensä alkutaipaleella, ja on hienoa nähdä, että osalle yrittäjyys maistuu jatkossakin. Blogimme ja muu somemme hiljenee nyt toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi, mutta suuri kiitos teille kaikille, jotka olette kesäämme seurailleet. Hyvää alkavaa syksyä ja palataan asiaan!

img_20160809_143108.jpg

Tiedän mitä teit viime kesänä, osa 3

Viime vuoden kesäyrittäjistä kertova juttusarjamme on tullut tiensä päähän, sillä nyt on vuorossa sarjan kolmas ja viimeinen osa. Eveliina Muotkavaara oli mukana viime vuonna projektissamme 10 tikkiä kankaalla yrityksellään, joka hänen omien sanojensa mukaan on tekstiili- ja käsityöalan yritys, joka suunnittelee ja valmistaa persoonallisia tuotteita pilke silmäkulmassa, sekä ekologisuus mielessä.

11070759_810970732284886_4788822000662376209_n.jpg

Eveliina on Rovaniemeltä kotoisin oleva 24-vuotias nuori nainen, joka kävi muutaman vuoden asustelemassa Oulussa ja palasi sitten takaisin kotikonnuilleen pohjoiseen. Eveliina aloitti viime syksynä opinnot Lapin yliopistossa sisustus- ja tekstiilimuotoilun parissa, joten selkeästikin taitaa olla oma ala kyseessä! Tarkemmin vielä Eveliinan yrityksestä ja tuotteista, Eveliina suunnittelee ja valmistaa tuotteet kokonaan itse kierrätysmateriaaleja hyödyntäen esimerkiksi vanhoista kirjoista, sekä mummin vanhoista kankaista! Vau! Tuotteisiin kuuluvat käsintehdyt tyynyt, kangaskassit, rintaneulat, avaimenperät, magneetit sekä postikortit.

13902008_1326490877365918_1911492851_o.jpg

Alunperin Eveliinan idea yrittämiseen lähti puhtaasti harrastuspohjalta, sillä Eveliina on aina tykännyt tehdä käsitöitä ja tuotteita hyödyntäen jo olemassa olevia materiaaleja niin itselleen kuin muillekin lahjaksi. Idea varsinaiseen tuotteiden myymiseen syntyi kuitenkin kesällä 2014, kun Eveliina päätti siskonsa kanssa osallistua Rovaniemen Wanhoille markkinoille. Myyntikoju ja tuotteet kyseisillä markkinoilla keräsivät paljon positiivista palautetta, joten idea tuotteiden tekemiseen ja myymiseen syntyi. Aluksi Eveliina kokeili yrittäjyyttä artesaanin opiskeluiden myötä lähtemällä mukaan Nuori yrittäjä-toimintaan, jossa yritystoimintaa sai kokeilla ohjatusti vuoden ajan. Keväällä 2015 Eveliinan korviin kantautui tieto Kesäyrittäjä-projektista, johon Eveliina innostui lähtemään mukaan. Sittemmin toiminta on jatkunut 4H-yrityksen muodossa.

Vaikka Eveliinalla oli jo ennen Kesäyrittäjäprojektia jonkunlaista hajua yrittäjämäisestä työskentelystä, hän kokee että projektista oli paljon apua. Ohjaajien kautta löytyi hyvä tila tekstiilituotteiden painamiseen Kestävän kehityksen keskuksesta, sekä kesän aikana järjestetyt myyntitilaisuudet olivat myös hyödyllisiä. Vaikka Eveliinan työskentely oli pääasiassa yksinään toimimista, oli hänen mukaansa rohkaisevaa tietää, että aina oli olemassa joku keneltä kysyä neuvoa ja jolle jakaa yrityksen kuulumisia. Myös yritysvierailut olivat mielenkiintoisia, sillä ne laajensivat käsitystä siitä, millaista yrittäminen voi olla!

13875013_1326493554032317_672074741_n.jpg

Eveliina kertoo, että hänen jutussaan parasta on se, että hänen tuotteidensa tavoitteet täyttyvät. Eveliinan persoonalliset tuotteet on suunniteltu piristämään arkea, ja esimerkiksi myyjäisissä on ihanaa nähdä, kuinka asiakkaiden suupielet kohoavat hymyyn tuotteet nähdessään. Eveliinan tekee onnelliseksi myös tieto siitä, että hän voi luoda jotain uutta ja omanlaista kuitenkin ympäristöä säästäen. Mukavaa on ollut myös luoda oman yrityksen ilmettä.

Eveliinan yritys kuuluu siis samalle alalle, jota hän nykyisin opiskelee, ja kesäyrittäjyys vahvistikin tunnetta siitä, että tekstiiliala on se oma juttu. 10 tikkiä kankaalla tulee pysymään Eveliinan rinnalla myös opiskelujen ohessa, vaikka ensimmäisenä opiskeluvuotena toiminta oli kiireiden vuoksi ymmärrettävästi hieman pienimuotoisempaa. Tällä hetkellä Eveliinalla on fiilis siitä, että energiaa ja aikaa jää enemmän myös tuotteiden tekemiseen. Yrittäjyys on tulevaisuuden kannalta hyvin todennäköinen vaihtoehto, ja myös osuuskunnan kautta toimiminen kiinnostaa Eveliinaa.

13918688_1326494290698910_898125564_o.jpg

Terkkuja ja vinkkejä meidän kesäyrittäjille ja muille yrittäjyydestä kiinnostuneille Eveliinalta löytyy seuraavanmoisia; jälkeenpäin huomasi, että suunnitteluun ja työskentelyn aikatauluttamiseen olisi voinut käyttää enemmän aikaa, sillä niin olisi saanut hyödynnettyä vielä enemmän Kesäyrittäjäprojektin mahdollisuuksia. Eveliinalle itselleen jäi kuitenkin tosi hyvä mieli kesän toiminnasta ja hän on tyytyväinen, että lähti ja pääsi mukaan kannustavalla ilmapiirillä varustettuun porukkaan! Eveliina toivoo tämänkin kesän yrittäjien tuntevan samoin, sekä saavan kaiken hyödyn irti toiminnasta.

Facebookista Eveliinan yrityksen löydät täältä. Lisää tietoa, tuotteita sekä nettikaupan löydät osoitteesta holvi.com/shop/10tikkiakankaalla/.

Oli kiva kuulla kuulumisia Eveliina! Mukava nähdä että yrityksesi on jatkanut toimintaa vielä kesän jälkeen ja myös innostusta toimintaan löytyy. Tuotteesi ovat todella kauniita ja uniikkeja! Paljon onnea ja tsemppiä opintoihisi, sekä muuhunkin tulevaan.

Kesäyrittäjäohjaajat,

Niina & Anssi

Feel-Good Events & Biitsiturnaus Nallikarissa 22.7-23.7

Pari viikonloppua sitten meidän kesäyrittäjäporukka Feel-Good Eventsin kesäyritys sai loppuhuipentumansa, kun kauan odotettu Biitsiturnaus pärähti käyntiin Nallikarissa. Säät olivat siihen mennessä epäilemättä kesän parhaat, joten hyvät puitteet oli pedattu turnaukselle päivän alusta alkaen. Eikait tämä tapahtuma sen enempää sanoja tarvitse sillä huikea meininki oli, tässäpä fiilistelykuvia ja Feel-Good Eventsin oma mahtava video tapahtumasta, olkaapas hyvä!

b.jpg
b10.jpg
b14.jpg
b122.jpg
img_4782.jpg
img_4796.jpg
img_4874.jpg

Biitsiturnauksen aftermovie on Moona Komulaisen sekä DJ Virtual Heartin käsialaa. Hyvää duunia koko porukka! Seuraavia tapahtumia odotellessa.

– Niina

Liikuntakerho Riemu

Tänä kesänä projektissamme on ollut monenlaista lapsille suunnattua aktiviteettia, ja yksi näistä on ollut Artun, Markuksen sekä Juhanin Liikuntakerho Riemu. Pojat pyörittivät kesä- ja heinäkuun ala-asteikäisille lapsille suunnattua liikuntakokeilukerhoa, jossa lapset pääsivät kokeilemaan eri pallopelejä joka arkipäivä pari tuntia kahden viikon ajan.

img_9933.jpg

Kuten asiaan kuuluu, myös kesäyrittäjäohjaaja pääsi eräs aurinkoinen iltapäivä kerhoon mukaan kokeilemaan, kuinka lentopallo sekä jalkapallo sujuu. Pojat onneksi olivat niin lasten, kuin ohjaajankin kanssa kärsivällisiä opettajia, kun treenattiin lentopallon oikeaoppista syöttämistä verkon toiselle puolelle.

img_9942.jpg

Liikuntakerho Riemun pojilla toimi hyvin hommat ja myös mukana olleilla lapsilla näytti ja kuulosti olevan kivaa. Vaikka poikien kerho onkin nyt tämän kesän osalta takanapäin, käteen jäi kuitenkin varmasti paljon kesän aikana opittuja asioita ja toivottavasti myös hyvä fiilis (kesä)yrittäjän toimimisesta!

img_9943.jpg

Reipasta hommaa, hyvä pojat! (Y)

– Niina

Tiedän mitä teit viime kesänä, osa 2

Kesäinen juttusarjamme jatkuu ja tällä kertaa vuorossa on Mikko Salmi sekä Pyörähuolto Dynamo. Kuten nimikin jo hyvin kertoo, Mikko siis puuhailee pyörien parissa ja tarjoaa huoltoja jokaiseen tarpeeseen – myös kotikäynteinä! Muistin virkistykseksi katsotaanpas video viime kesältä jossa Mikko kertoo vuoden takaisia fiiliksiään aloitellessaan yritystoimintaansa:

Viime kesänähän Mikon ja Pyörähuolto Dynamon bongasi useaan otteeseen Liikuntakeskus Hukan pihalta, jossa oli tarjolla näppäriä pop-up pyörähuoltoja. Hukan edusta olikin kuulemma mainio spotti, sillä porukkaa riitti hyvin koko kesän.

Tänä kesänä Mikko työskentelee pääsääntöisesti muuttohommissa Niemelle, mutta aikaa liikenee kuitenkin myös pyörien korjailulle. Pyörähuoltoja Mikolla tulee nykyisin tehtyä viikoittain, ja muutaman kerran piti siirtää meidänkin haastattelua äkillisten työkeikkojen vuoksi! Kädet ovat siis aikalailla täynnä kesän ajan kaikenlaisten työhommien kanssa. Positiivista on myös se, ettei Mikko aktiivisesti ole mainostanut viime aikoina yritystään, vaan asiakkaat ovat itse löytäneet Mikon pyörähuollot muun muassa Facebook– ja nettisivujen kautta.

img-20160710-wa0011.png

 

Mikon sanojen mukaan projekti oli etenkin alkuvaiheessa todella hyödyllinen eri koulutusten ja sparrailujen ansiosta, sillä niistä sai paljon hyviä neuvoja ja tukea. Myös Mikko korostaa kesäyrittäjäprojektin antia ennen kaikkea henkisen tuen kannalta, sillä aina jos tuli jotain kysyttävää mielenpäälle, niin vastauksia ja apua sai nopeasti.

 

 

13245505_1010625429021666_5210523723686049914_n.jpg

Parasta Mikon hommassa on vapaus – itseään ei tarvitse sitoa vain muuttohommien tai vain pyörähuoltojen tekemiseen, vaan yrittäjän toimiessa nämäkin kaksi osa-aluetta on sovitettavissa yhteen suhteellisen helposti.

Myös Mikon, kuten Tuulikinkin, syksy ja lähitulevaisuus värittyy vahvasti opiskelujen parissa. Mikko aloittaa syksyllä opiskelut Oulun yliopistolla prosessitekniikan parissa, eikä näin ollen osaa vielä sanoa, mikä Pyörähuolto Dynamon kohtalo tulee olemaan. Todennäköisesti muuttohommat ja salibandyharrastus ainakin jäävät rinnalle opintoja tasapainottamaan, eikä Mikko usko että on ainakaan aivan heti siirtymässä päätoimiseksi yrittäjäksi.

 

img_3262.png

Meidän kesäyrittäjille, sekä muillekin yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille, Mikko lähettää rohkaisevia terveisiä; kannattaa uskaltautua lähteä kokeilemaan ja toteuttamaan omia ideoitaan – ne eivät lähde liikkeelle varmasti ainakaan silloin, jos niitä ei kokeile!

Lisätietoja Mikon yrityksestä sekä yhteystietoja löydät facebookista Pyörähuolto Dynamo ja osoitteesta http://www.phdynamo.fi/ .

Oli mukava nähdä Mikko! Kiva kuulla että asiat sujuvat ja ovat mallillansa. Tsemppiä tuleviin opintoihin ja toivottavasti tarjoat ammattitaitoista sekä osaavaa pyörähuoltoa meille jatkossakin!

Terkuin,

Kesäyrittäjäohjaajat Niina & Anssi