Ensimmäistä kertaa yhdessä

kesc3a4yrittc3a4jc3a4-kickoff-oulu1-pienempi.png

Kello lähenee neljää ja Oulun keskustassa sijaitseva Business Kitchen täyttyy nuorista.
Tunnelma on käsin kosketeltava, jännitys väreilee hieman ilmassa, mutta iloinen puheensorina täyttää huoneen. Kun viimeiset saapuvat paikalle, on aika potkaista käyntiin Kesäyrittäjä -kurssin Kick Off -viikko!

Olimme nähneet nuorten kanssa ensimmäisen kerran kuun alussa järjestetyissä haastatteluissa. Meidät suoraan sanottuna yllätti se, kuinka hyvin valmistautuneita jokainen olikaan! Yritysideoita löytyi joka lähtöön mainostoimiston, lastenhoidon, kampaamopalveluiden kuin myös pyörien maahantuonnin väliltä. Erityisesti nuoret vakuuttivat taidoillaan ja innollaan, monet ideat liittyivät harrastuksiin tai esimerkiksi opiskeltavaan ammattiin. Loppujen lopuksi jokainen haastatteluvaiheeseen päässyt pääsikin myös itse kurssille. Seuraavien viikkojen aikana näistä ideoista tullaan tekemään totta.

Maanantain tapaamiseen oli saapunut myös kummiyrittäjiä sekä kurssin yhteistyökumppaneita, jotka esittäytyivät nuorille. Kummiyrittäjät ovat kokeneita yrittäjiä, jotka jakavat nuorille käytännön neuvoja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa ja ovat valmiita vastaamaan kysymyksiin läpi kesän. Yleisölle esittäytyi mm. Eero Rönkkö, oululainen sarjayrittäjä ja yksi kummiyrittäjistä. Hän on mukana yrityksissä Nerot.fi ja Presefy. Yhteistyökumppanimme Ukko.fi:n Ukko Kumpulainen oli myös paikalla ja lupasi ohjastaa laskutuspalvelun käytössä.

Hieman luentoja…

Päivä starttasi toden teolla, kun markkinointi- ja viestintätoimisto Kuulun Jonna Muurinen johdatti nuoret markkinointiin ja viestintään. Someaikakaudella yrityksellä ei tarvitse olla massiivisia markkinointibudjetteja, vaan kattavan ja asiakkaan tavoittavan mainonnan paras lähtökohta on kekseliäisyys. Sosiaalisen median lisäksi Jonna on taitava aktivoimaan kuulijoitaan, tälläkin kerralla nuoret pääsivät pitämään lyhyet hissipuheet toisilleen omista liikeideoistaan.

… sitten kuulemaan mitä ideoita muilla on!

Keskiviikkona saimme kuulla lyhyen ja ytimekkään luennon myynnistä konkariyrittäjä Jussi Patopuron kertomana. Slaideja selatessaan Jussi huomautti, että yksi tärkeimmistä myyjän ominaisuuksista on osata samaistua asiakkaaseen. Niinpä hän halusikin kysellä, mitä ideoita tulevilla yrittäjillä on kesää varten! Näinhän sen pitää ollakin, myyntikoulutuksessa paasaamisen sijaan keskustelu on tehokkaampi keino viedä oppia perille. Neuvoja ja vinkkejä sateli tiuhaan ja jokainen tuleva yritys sai niistä osakseen. Lennosta keksimmekin idean järjestää speed-dating, jossa jokainen ryhmä pääsi juttelemaan hetkeksi kahden kesken hänen kanssaan ja esittämään lisää suoria kysymyksiä.

Jussi Patopuro sparrasi nuoria ja jakoi jokaiselle ideoita kesän koitoksiin

Ensi viikolla jatketaan sparrausviikkoja, mutta sitä ennen me mentorit istahdetaan sorvin äärelle suunnittelemaan kesää yhdessä nuorten kanssa!- Janne