Kesäyrittäjien koulutusviikko!

Huh mikä mahtava viikko takana! Tällä viikolla ollaan kouluttauduttu kunnolla ammattilaisten johdolla, ja ohjaajilla on ollut melkolailla kädet täynnä koulutusten lisäksi kesäyrittäjien henkilökohtaisten tapaamisten kanssa.

Aloitimme kesäyrittäjien sparrauksen maanantaina, jolloin saimme vierailulle Tuomas Kokkoniemen Lindström Oy:lta sekä yhteistyökumppanimme Ukko Kumpulaisen Ukko.fi:ltä. Tuomas jakoi kokemuksiaan ja näkemyksiään myynnin tekemisestä, kun taas Ukko keskittyi kertomaan kesäyrittäjille laskutuspalvelunsa toiminnasta sekä käytöstä.

Niin minkäslainen se hyvä myyjä onkaan?

Niin minkäslainen se hyvä myyjä onkaan?

Kesäyrittäjät saivat monia hyviä vinkkejä myyntinsä tueksi!

Kesäyrittäjät saivat monia hyviä vinkkejä myyntinsä tueksi!

Sit katotaan vähän mitä se Ukko.fi tarjoaa!

Sit katotaan vähän mitä se Ukko.fi tarjoaa!

Ukko muuten lupaili meidän kesäyrittäjille korttikoneet ilmaiseksi käyttöön kesän ajaksi! Kuinka mahtavaa, kiitos Ukko!

Tiistain koulutuksissa vierailulla kävi Matti Knutar Uusyrityskeskuksesta, jota moni kesäyrittäjä onkin jo paljon konsultoinut muun muassa parhaan yritysmuodon löytämiseksi. Matti jakoi tietämystään muun muassa yrittäjyyden aloittamiseen liittyen, mikä on luonnollisesti tässä alkuvaiheessa todella tärkeää tietoa. Matin jälkeen nuoriamme sparraili Mikko Kontio X Heads Oy:sta, ja Mikollahan oli oikein reipas ote nuorten kouluttamiseen Perehdyttiin Mikon johdolla hieman lisää myynnin saloihin sekä sen merkitykseen liiketoiminnan kannattavuuden kannalta.

Tiukkaa keskittymistä..

Tiukkaa keskittymistä..

Siellä se Mikko tykittää!

Siellä se Mikko tykittää!

 

 

Keskiviikon kouluttajana toimi Jussi Patopuro Mustapekalta, ja Jussiltahan sitä kokemusta myyntiin ja markkinointiin liittyen löytyy! Monia neuvokkaita lausahduksia lennähtikin ilmoille Jussin suusta, jotka varmasti jäävät kesäyrittäjänuorten mieleen pitkäksi aikaa. Aivan mahtavaa oli myös se, että Jussi halusi tavata jokaista meidän kesäyrittäjää koulutuksensa päätteeksi kahden kesken. Näin jokainen kesäyrittäjä pääsi vaihtamaan Jussin kanssa ajatuksiaan henkilökohtaisesti viiden minuutin ajaksi, ja paljon tulikin kehuja Jussin hyvistä ideoista!

Mikäs se on homman nimi?

Mikäs se on homman nimi?

 

Torstaina meillä kävi vierailulla Jorma Laatu verotoimistosta, sekä Tiina Repotaival Kuulu Oy:sta! Jorma arvatenkin avasi nuorille hieman verotuksen kiemuroita, kun taas Tiina johdatti kesäyrittäjiä somemarkkinoinnin saloihin.

 

Näinpä juuri!

Näinpä juuri!

Harjoteltiin pareittain hissipuheen pitämistä

Harjoteltiin pareittain hissipuheen pitämistä

Puskaradion voima myös markkinoinnissa!

Puskaradion voima myös markkinoinnissa!

 

Tiina kutsui meidän kesäyrittäjät vieraaksi myös BNI kokoontumisiin, mikä on kesäyrittäjille aivan mahtava mahdollisuus mainostaa omia yrityksiään sekä verkostoitua muiden yrittäjien kanssa! Toivon mukaan mahdollisimman moni hoksaa käyttää tilaisuuden hyväksi.

Koulutusten lisäksi tällä viikolla ollaan tosiaan tapailtu kesäyrittäjiä myös henkilökohtaisesti, jotta me ohjaajat olemme saaneet hieman tilannekatsausta ja catch-uppia siitä, missä nuoret tällä hetkellä oikein menevät liikeideoidensa kanssa. Suurinta osaa porukasta ehdittiinkin tällä viikolla treffailla, ja kaikkien kanssa olemme saaneet hyvin selkeytettyä tilannetta sekä seuraavia askeleita. Myös monenlaisia mielenkiintoisia yhteistyökuvioita on nuorille löydetty.

Liiketoimintasuunnitelman vääntämistä.

Liiketoimintasuunnitelman vääntämistä.

 

Muutama meidän kesäyrittäjä on myös ehtinyt jo aloittaa markkinoinnin, oikein mainiota.

Facebookista löydät muun muassa Summer Dancen, joka tarjoaa tanssikursseja ala-asteikäisille lapsille, Luovakerhon, joka tarjoaa draama- sekä taidekerhoa niin ikään pienemmille lapsille, sekä Sydänyö Korut jonka kauniissa koruissa piilee pieni yllätys; jokaisessa korussa on käytetty jotain kierrätettyä.

Olet myös saattanut lukaista eilisestä Kale!:sta Oulu Tyrmästä, joka myös on mukana meidän kesäyrittäjäprojektissa. Monenlaista ideaa siis mukana!

Nyt ainaskin me ohjaajat vietellään viikonloppua tässä välissä, ja maanantaina palailemme takaisin sorvin ääreen. Maanantaina on tiedossa vielä yksi koulutus yrittäjyyden henkisestä puolesta ja jaksamisesta, josta kertomaan tulevat Marc Dillon sekä Sanna Oja! Ai että, maanantaita odotellessa.

Jos haluat käydä lukemassa lisää yrityksistä, jotka ovat nuoriamme tämän kuluneen viikon aikana sparrailleet , tässä linkit yritysten nettisivuille:

Lindström Oy

UKKO.fi

X Heads Oy

Musta-Pekka Oy

Kuulu Oy

 

Hyviä viikonloppuja kaikille!

Terkuin,

Kesäyrittäjätiimi