Tutustu mentoreihin

Kesä on todellakin saapunut Ouluun ja myös Kesäyrittäjä-kampanja on ottanut ensi askeleensa. Valmistelutyöt on kuitenkin aloitettu jo hyvissä ajoin keväällä. Nyt onkin aika kurkistaa kulissien taakse ja tutustua Kesäyrittäjän mentoreihin paremmin. Mentorit ovat kesäyrittäjien tukena ja sparraajana kesän ajan. Mentorit eivät itse ole yrittäjiä vaan yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita, joilta löytyy innokkuutta ja paloa yrittäjyyttä kohtaan!

 

arttu.JPG

Arttu Kuivala, opettajaopiskelija, Oulun yliopisto

Arttu päätyi kesäyrittäjämentoriksi koulun sähköpostiin kilahtaneen työpaikkailmoituksen kautta. Pääpointteina paikan hakemiseen olivat yrittäjyys ja nuorten auttaminen. Työtehtävä tuntui erinomaiselta mahdollisuudelta kehittää omaa osaamista ja rakentaa omaa urapolkua. Artun mielestä nuorten yritysideoiden fiilistely ja kehittäminen yhdessä nuorten kanssa on parasta kampanjassa. Ystävät kutsuvat Arttua reippaaksi ja yrittäjähenkiseksi ja joskus jopa ”Stressi-Areksi”. Tulevaisuudessa Arttu haluaisi myös itse yrittäjäksi. Top 3 kesänviettopaikoiksi Oulussa Arttu nimeää Nallikarin, Liikuntakeskus Hukan ja Kesäyrittäjä-torin.

 

jenna.JPG

Jenna Suorsa, kauppatieteet, Oulun yliopisto

Ennen Kesäyrittäjää Jenna toimi Oulu Entrepreneurship Societyn eli kavereiden kesken OuluES:n hallituksessa ja sitä kautta päätyi mukaan. Moni Jennan kavereista oli ollut aiempina kesinä mentoreina ja se kuulosti mukavalta kesäduunilta. Useamman kesän ajan Jenna oli seurannut toimintaa sivusta ja halusi itsekin kokea kesän mentorina. Kesäyrittäjässä puoleensa veti positiivinen ja innokas ilmapiiri. Yrittäjyydessä Jennaa eniten kiehtoo oman osaamisen hyödyntäminen ja uuden oppiminen. Yrittäjämäinen asenne on tärkeä valttikortti tulevaisuuden työmarkkinoilla. Ajatus oman yrityksen perustamisesta kiehtoo päivä päivältä enemmän. Nyt erityisesti, kun seuraa nuorten kehitystä niin haluaisi myös oman projektin, jota voisi työstää. Lempijäätelömauksi Jenna nimeää heti salmiakin.

 

kristofer.JPG

Kristofer ”Kristo” Clement, kasvatuspsykologia, Oulun yliopisto

Kristoferille Kesäyrittäjäkampanja on tuttu jo parin vuoden takaa. Hän oli itse mukana yrittäjänä pari kesää takaperin, jonka jälkeen häntä kysyttiin mukaan mentoriksi. Mentorina pääsee kehittämään kampanjan ohjauksellista ja pedagogista puolta sekä tekemään niihin liittyviä asioita käytännössä, jotka kasvatustieteilijänä tietenkin kiinnostavat. Yrittäjyyden kontekstikin on niin laaja, että siinä riittää uuden opeteltavaa ja oppimista. Välillä mentorina joutuu omalle epämukavuusalueelle, jolloin huomaa, että erilaisista tilanteista kuitenkin selviää. Ystävät kuvailisivat Kristoa kilpailuhenkiseksi, rauhalliseksi, hieman ujoksi mutta hauskaksi. Kesän lempiaktiviteetiksi Kristo nimeää katukoriksen ja haaveilee kunnon vesisodasta. Ainoastaan porukka puuttuu.

 

sanna.JPG

Sanna Ikäläinen, kasvatustiede, Oulun yliopisto

Sanna kuuli kampanjasta ensi kerran vuosi sitten keväällä ollessaan harjoittelussa Oulun kaupungilla ja innostui asiasta heti. Sanna haki mukaan ohjaajaksi ja hän onkin jo toista kesää sparraamassa yrittäjiä ja kehittämässä kampanjaa entistä paremmaksi. Parasta mentoroinnissa on ehdottomasti kesäyrittäjien sparraaminen ja heidän yrittäjyystarinoidensa seuraaminen. On mahtavaa nähdä, miten alkuperäinen ideanpoikanen jalostuu kesän aikana oikeaksi yritystoiminnaksi ja mitä kaikkea nuoret oppivat siinä matkalla. Myös mentoritiimiä on pakko kehua. Sen ansiosta töissä on joka päivä hauskaa. Tulevaisuudessa Sanna toivoo olevansa myös itse yrittäjä. Kesän suunnitelmina on käydä mökillä Sallassa, tehdä yksi patikointireissu Ylä-Lappiin, hengailla paljon ulkona kesäpelejä pelaillen ja jätskiä syöden.