Kesätyönä oma yritys

Jutun on kirjoittanut Oulun kaupungin kesätyöntekijä Mikko Saajoranta Akkuna.fi-sivustoa varten.

kristojajenna.jpg

 

Kesäyrittäjä-kampanjan mentorit ohjaavat nuoria yrittämisen polulla.

Isokadulla sijaitsevalla Njetworking-toimistolla on rauhallinen ja aktiivinen tunnelma. Toimisto on tukikohta Kesäyrittäjä-kampanjalle, jonka tavoitteena on auttaa nuoria tutustumaan yrittäjyyden maailmaan ja työllistämään sen avulla itsensä kesän aikana.

Kristofer ”Kristo” Clement, 25, ja Jenna Suorsa, 25, ovat mentoreita Oulun kaupungin, Iin Micropoliksen ja Oulu Entrepreneurship Societyn Kesäyrittäjä-kampanjassa. Kahden muun mentorin kanssa he opastavat, ohjaavat ja tukevat kaikin mahdollisin tavoin nuoria, keväällä kampanjaan valittuja kesäyrittäjiä.

Kokemusta liiketoiminnasta löytyy

Clement ja Suorsa ovat molemmat Oulun yliopiston opiskelijoita, ja molemmilta löytyy jo ennestään kokemusta liiketoiminnasta. Suorsalla alkaa syksyllä neljäs lukuvuosi kauppatieteiden opiskelijana, ja hän on aiemmin toiminut Oulu Entrepreneurship Societyn eli OuluES:n hallituksessa, jonka kautta hän liittyi myös Kesäyrittäjä-kampanjaan. 

Yleistä kasvatustiedettä ja kasvatuspsykologiaa syksyllä kuudetta vuotta opiskelevalle Clementille puolestaan kampanja on tuttu jo parin vuoden ajalta: hän on itse toiminut kampanjassa jo aiemmin sekä yrittäjänä että mentorina. 

Sparrausta, työkaluja ja kokonaisvaltaista tukemista

Mentoreiden työ on kuitenkin alkanut jo huomattavasti ennen kesän haasteita. Kesäyrittäjä-kampanjan suunnittelu on alkanut jo alkukeväällä, ja nuoret kesäyrittäjät on valittu hyvissä ajoin. 

Valinnan jälkeen mentorit järjestivät valituille kesäyrittäjille sparrausviikot, joiden aikana yrittäjät opastettiin yrittämisen maailmaan ja heidän yrityksilleen valettiin kivijalat auttamalla niiden perustamisessa sekä toiminnan suunnittelussa.

"Tehtäviimme kuuluu hakijoiden rekrytoinnin sekä sparrausviikkojen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi nuorten yleinen tukeminen ja ohjaaminen, kesän aikatauluttaminen sekä markkinointi", Suorsa luettelee työtehtäviään. 

Clementillä ja Suorsalla on vastuullaan noin kolmenkymmenen nuoren yrittäjän ohjaaminen, ja kahdella muulla mentorilla vastaava määrä. Mentorit tapaavat kesäyrittäjien kanssa kesän aikana vähintään kolme kertaa ja ovat toki puhelimen päässä aina, kun apua tarvitaan. 

Vapaat kädet kampanjan suunnittelussa ja kehittämisessä

Työpäivien tapahtumat ja rytmit ovat vaihtelevia, ja niihin molemmat mentorit pystyvät kokemustensa mukaan vaikuttamaan hyvin paljon. 

"Meillä on kampanjan suunnittelussa ja kehityksessä on suhteellisen vapaat kädet, ja voimme vaikuttaa päätöksiin kokemuksiemme mukaan siitä, mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät."

Oleellinen työkalu yrityksen kehittämisessä ja sen hallinnassa on liiketoimintasuunnitelma, johon kuuluu mm. myynnin, markkinoinnin, palvelumuotoilun ja tuotteistamisen suunnittelua. Kesäyrittäjien yritysten tarjoamat palvelut vaihtelevat suuresti, mikä luonnollisesti myös näkyy tarvittavan tuen määrässä. 

"Esimerkiksi kesäkahvilan pitäjät eivät välttämättä tarvitse liiketoimintansa suhteen niin paljon suunnittelua, kun kauppa käy loistavasti muutenkin", toteaa Clement. 

Yrittämisessä on mentoreiden mukaan tärkeää myös yrittämisen vapaus, eli he tarjoavat yrittäjille työkalut ja hahmotellun polun, jonka mukaan edetä, kuitenkaan rajoittamatta liikaa polun suuntaa. 

Kampanja kasvaa

Oulun kaupunki tarjoaa kesäyrittäjille kesätyösetelin arvoisen tuen, jonka nuoret käyttävät yrityksensä alulle laittamiseen. Kesäyrittäjä-kampanjan suosio on kasvanut vuosien mittaan, ja kasvussa suurta roolia ovat näytelleet aiempien vuosien kesäyrittäjät. 

"Heille täytyy pian alkaa maksamaan provikkapalkkaa kampanjan suosittelusta ja kesäyrittämisen idean levittämisestä", Clement nauraa.

Haasteikseen Clement ja Suorsa mainitsevat tasapuolisen ja laadukkaan avun tarjoamisen kaikille kesäyrittäjille. Yrittäjiä on paljon, ja heidän yrityksensä ovat monipuolisia, joten myös tuen ja osaamisen täytyy olla monipuolista. Mentoreiden täytyy siis laittaa oma kokemuksensa ja osaamisensa peliin.

Työssä motivoivia ja palkitsevia tekijöitä ovat onnistumisen tunteet. Mentorin työssä tällaisia ovat hyvä palaute tehdystä työstä ja tunne siitä, että pystyy konkreettisesti auttamaan yrittäjiä kehittymään. Juuri omien ideoiden ja osaamisen tuominen tehtäviin sekä tiimityöskentelyn sujuvuus motivoivat mentoreita eteenpäin tehtävässään.

Kesäyrittäjäkin tyytyväinen kampanjaan ja mentoreihin

Haastattelua tehdessä yksi nuorista kesäyrittäjistä, Sonja, 19, tuli pyörähtämään toimistolla ja kertoi mielellään omasta yrityksestään. 

Sonjan yritys tarjoaa valokuvauspalveluita, joihin kuuluvat esimerkiksi rippi- ja valmistumiskuvat sekä lemmikkieläinten kuvaaminen. Sonja ei ole varma valokuvaamisesta omana tulevaisuuden ammattinaan, mutta kesäyrittäjäkokemus on ehdottomasti ollut hieno.

"Olen tyytyväinen kampanjaan ja mentoreihin. Tunnelma on rentoa, ja aina uskaltaa tulla kysymään mieltä painavista asioista. Olen pystynyt samalla myös tutustumaan uusiin ihmisiin", Sonja kertoo.

Kesäyrittäjiä voi tavata Kesäyrittäjä-torilla 29.–30.6. klo 10–16 Oulun kauppatorilla ja Valkeassa 21.7. klo 12–16. Lisätietoa Kesäyrittäjä-kampanjasta, mentoroinnista ja itse yrittäjistä löytyy Kesäyrittäjä-sivustolta.

Jutun on kirjoittanut Oulun kaupungin kesätyöntekijä Mikko Saajoranta Akkuna.fi-sivustoa varten.