Kesäyrittäjä-tori 29.-30.6.

Viime viikonloppuna Oulun kauppatorilla vietettiin Kesäyrittäjä-toria. Torilla tavattiin Bellegrafia, Hilma Ilona Art, Lue Mua!, Mango&Kiwi, Soundeco, Kuvauspalvelu Vähäkuopus, Jemmiina, Pikkuriikkinen Ompelimo, Kesäleipomo, Rimpi valokuvaus ja Izarafin Design. Yrittäjät pääsivät viikonlopun aikana esittelemään sekä myymään omia tuotteitaan ja palveluitaan. Kesäyritysten lisäksi ohjelmassa oli pop-up valokuvausta, pikakampauksia, ongintaa, livemusiikkia, taikatemppuja ja ilmainen onnenpyörä. Viikonlopun aikana tapahtumassa oli arviolta 500 kävijää.Tapahtuma oli osana Oulun Päiviä.

tori.jpeg

Tavallisesti kauppatorin yhdistää perinteisiin kojuihin kuten tuoreisiin vihanneksiin ja marjoihin sekä käsitöihin, mutta Kesäyrittäjä-torille osallistui myös muunkin alan yrityksiä.

“Ajattelin, että hauska yhteinen tapahtuma. Meidän yrityksen kannalta olin hieman skeptinen sen suhteen, miten verkkokauppaa markkinoidaan perinteisesti torilla. Mutta vaikka varsinaista myyntiä ei suoraan tapahtumassa tullutkaan, niin oli hirveesti hyviä keskusteluja ja tuotiin "brändiä" tutummaksi”, kertoo Lue Mua!:n Laura Rautio.

yrittäjät.jpeg

Perjantai alkoi teltan pystytyksellä ja myyntipöytien kasaamisella. Porukalla hommasta selvittiin nopeasti ja pian myyntipöydät olivatkin valmiina. Kova tuuli toi haasteita päiväämme ja teippiä käytettiin niin pöytäliinojen kuin tuotteiden kiinnittämiseen pöytiin. Haasteista huolimatta viikonloppu oli kokonaisuutena onnistunut ja monille yrittäjille mieluinen kokemus. Kesäyrittäjä-tori oli monelle ensimmäinen myyntitapahtuma ja mahdollisuus tavata asiakkaita kasvotusten. Tapahtuma oli yrittäjille arvokas oppimiskokemus. Monet mainitsivat yhteisöllisen tunnelman ja yhteen hiileen puhaltamisen parhaiksi jutuiksi tapahtumassa.

“Opin viikonlopun aikana, että tuollainen rento soittelu julkisella paikalla voi poikia monenmoista hommaa. Sain muun muassa muutaman innokkaan mahdollisen yhteistyökumppanin tiedot”, kertoo Soundecon Janina Tihinen

“Opin tuomaan omaa yritystäni esille selvemmin ja sain lisää rohkeutta puhua ihmisille”, toteaa Kuvauspalvelu Vähäkuopuksen Kalle Vähäkuopus

"Sain rohkeutta mennä puhumaan ihmisille ja mainostamaan yritystä. Täytyy uskoa omaan ideaan ja luottaa siihen", kertoo Rimpi Valokuvauksen Sonja Keränen

soundeco

Seuraavan kerran sinulla on mahdollisuus tavata kesäyrittäjiä Kesäyrittäjä❤️️Valkea -tapahtumassa Kauppakeskus Valkeassa lauantaina 21.7. klo 12-16.