Vinkkejä hakemuksen tekoon!

Hakuaika Kesäyrittäjä-kampanjaan on auki 5.4. asti, joten vielä on hyvin aikaa laittaa hakemus tulille! Ennen hakemuksen tekoa on hyvä pohtia ainakin seuraavia asioita.

Mikä sinua kiinnostaa?

Mieti omia kiinnostuksen kohteitasi sekä vahvuuksiasi. Oletko musikaalinen? Rakastatko käsitöitä? Oletko viherpeukalo? Saatko kehuja leipomuksistasi? Nautitko kirjoittamisesta? Oletko haka lasten kanssa? Ovatko eläimet lähellä sydäntäsi?

Voisiko opinnoistasi tai harrastuksistasi nousta idea oman yrityksen perustamiseen? Oletko kenties huomannut jonkin ongelman, jonka voisit yritysideallasi ratkaista?

Yksin vai kaverin kanssa

Pohdi seuraavaksi, haluaisitko kokeilla yrittäjyyttä yksin vai löytää samanhenkisiä kavereita. Kysele ja keskustele rohkeasti muiden kanssa ja pohdi, kumpi vaihtoehto palvelee yritysideaa paremmin. Valitsetpa kumman vaihtoehdon tahansa, Kesäyrittäjä-kampanjassa pääset tutustumaan muihin kesäyrittäjiin sekä mentoreihin, etkä taatusti jää ideasi kanssa yksin!


Ideasta liikeideaksi

Kun lamppu alustavasta ideasta on syttynyt, voit syventää sitä. Mieti jo hieman etukäteen, kenelle palvelusi on suunnattu?

Jos unelmanasi on perustaa kahvila, vie ideaa pidemmälle. Olisiko kahvila suunnattu kaikille, vai kenties kasvissyöjille? Millä tavalla tämä voisi näkyä kahvilan tarjoiluissa, sisustuksessa tai palvelussa? Miten mainostaisit kahvilaasi, jotta tavoittaisit he, kenelle toiminta on suunnattu? Mainostaisitko kahvilaa kenties paikallisessa lehdessä, lähikaupan ilmoitustaululla vai sosiaalisen median kanavissa?

Jos kohtaat näitä asioita miettiessä haasteita, älä lannistu vaan muuta ja mukauta ideaasi. Mikäli alkuperäinen idea ei lähde lentoon, ei ole kiellettyä keksiä uutta!


Täytä hakulomake viimeistään perjantaina 5.4. ja lähde mukaan kokemaan upea kesä! https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/880eab4d-c480-437a-9c51-e4a8315001c7?displayId=Fin1697513