Fiiliksiä Kesäyrittäjätorista

Kesäyrittäjätoria eli kesän ensimmäistä isompaa myyntitapahtumaa vietettiin kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Oulun kauppatorilla. Tapahtuma oli osana Oulun Päivien ohjelmistoa.

Tuulisesta säästä huolimatta tapahtuma tavoitti mukavasti osallistujia. Huikeiden kesäyritysten lisäksi tarjolla oli monenlaista kivaa tekemistä kesäpäivän iloksi. Menossa mukana oli jokaisella pyöräytyksellä voiton tarjoava ilmainen onnenpyörä, joka toi hymyn niin lasten kuin aikuistenkin kasvoille. Tarjolla oli lisäksi pop-up lemmikkivalokuvausta. Tapahtumassa oli mahdollisuus osallistua myös Halko Tuotannon tarjoamaan paljuarvontaan sekä Tilausleipomo Neilikan kesäkakun arvontaan.

Monelle nuorelle kokemus omien tuotteiden ja palveluiden myymisestä oli ensimmäinen laatuaan. Myös kokemus torimyynnistä oli suurimmalle osalle ensimmäinen. Mukana toritapahtumassa oli seuraavat kesäyritykset: Halko Tuotanto, Arte, Ekolla, Solisee, Jani Hokki, Roki, Mamuunu Design sekä Leikki ja laukka.

Vasemmalla kuvassa Anni Korpi ja oikealla Kitte Rajander. Kuvan on ottanut  Jani Hokki .

Vasemmalla kuvassa Anni Korpi ja oikealla Kitte Rajander. Kuvan on ottanut Jani Hokki.

”Toritapahtumasta jäi hyvä fiilis, kun sai oikeasti kohdata asiakkaita kasvotusten ja kertoa omasta jutusta. Olisi ehkä kivaa mennä torille joskus muulloinkin myymään omia juttuja.” 

- Anni yrityksestä Arte

”Kiva kokemus ja sain myytyä enemmän tuotteita mitä alun perin olisin uskonut. Haasteeksi koin jotkin asiakkaat, jotka piti yrittää vakuuttaa tuotteiden kestävyydestä. Huomasin myös, että potentiaalisen asiakkaan luokse on ”hyökättävä” eikä vain odotettava löytääkö hän kojulle tuotteiden luokse.”

– Kitte yrityksestä Roki

Ekolla valmistaa käsityönä kierrätysmateriaaleista muun muassa sisustuskoreja. Kuvan on ottanut  Jani Hokki .

Ekolla valmistaa käsityönä kierrätysmateriaaleista muun muassa sisustuskoreja. Kuvan on ottanut Jani Hokki.

Ekollan kierrätysmateriaaleista käsin valmistamat tuotteet, kuten erilaiset hiusdonitsit ja sisustuskorit houkuttelivat kojun ääreen kiinnostuneita asiakkaita. Yrityksen perustaja Ella kertoi toritapahtuman olleen mukava kokemus, sillä tuntui kivalta saada myytyä useita tuotteita kerralla. Hän kertoi oppineensa lisää myös hinnoittelusta, joka on herättänyt kysymyksiä myös monelle muulle kampanjan aloittelevalle yrittäjälle.

Mamuunu Designin tuotteet keräsivät ihailevia katseita. Kuvan ottanut  Jani Hokki .

Mamuunu Designin tuotteet keräsivät ihailevia katseita. Kuvan ottanut Jani Hokki.

Graafisen suunnittelun palveluita sekä kuvituksia tarjoavan Mamuunu Designin Marianne kertoi Kesäyrittäjätorin olleen niin ikään mukava ja myös hieman erilainen kokemus.

”Kesäyrittäjätorilla pääsin ihmisten lähelle normaalista poiketen, sillä teen lähes kaiken myynnin ja markkinoinnin somen välityksellä. Opin, että tällaisissa myyntitapahtumissa on paljon asioita, jotka pitää muistaa ottaa huomioon. Haasteena koin, miten myydä aktiivisesti tuotteita asiakkaille, jotka pysähtyvät kojuni ääreen.”

– Marianne yrityksestä Mamuunu Design

Lämpöinen kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille! Seuraavaksi kesäyrittäjät valloittavat Valkean kesäkadun, tule siis piipahtamaan Kesäyrittäjä <3 Valkea –tapahtumassa lauantaina 20.7. klo 10-14!