Sparrausviikko osa 2

Näin on kesäyrittäjien toinenkin puolikas sparrausviikosta takanapäin ja matkaan on taas tarttunut valtavasti uutta oppia Viikkoon mahtui myös asiasisällön, koulutuksien ja vierailijoiden puheenvuorojen ohella toisiin tutustumista. Meillä on hieno porukka kasassa ja mahtava kesä edessä!

Tällä viikolla saimme jälleen vinkkejä alan rautaisilta ammattilaisilta. Luonamme vierailivat muun muassa…

Tuomas Kokkoniemi Alma Medialta

Tuomas Kokkoniemi Alma Medialta

JS Herculeksen Mikko Perälä ja LC Venturesin Visa Viren

JS Herculeksen Mikko Perälä ja LC Venturesin Visa Viren

Elina Hietanen Oulun seudun Leaderista

Elina Hietanen Oulun seudun Leaderista

Saija ja Outi Byströmin nuorten palveluista sekä Oulun työllisyyspalveluista

Saija ja Outi Byströmin nuorten palveluista sekä Oulun työllisyyspalveluista

Viikko alkoi Tuomaksen koulutuksella myynnistä ja myyntiasenteesta. Hänellä oli valtava määrä vinkkejä kesäyrittäjille, jotka on hyvä laittaa testiin heti kesän aikana! Tuomaksen jälkeen lavalla kävi esiintymässä Mikko, joka kertoi auttavansa kaikkia kesäyrittäjiä mielellään ja tarjoavansa tarvittaessa verkostonsa heidän käyttöönsä. Visa sen sijaan laittoi nuorten ajatukset liikkeelle antamalla heille tehtäviä business model canvasiin liittyen ja tarjoten uusia näkökulmia.

Tiistaina Elina kertoi Oulun seudun Leader rahastosta ja Saija sekä Outi Oulun kaupungin alueen kesäyritystuesta. Molemmat tukevat nuorten yrittäjyyttä. Päivä jatkui Nuorten Yrittäjien Eero Rönkön esiintymisellä, jossa hän puhui yrittäjäyhteisöistä sekä yrittäjänä jaksamisesta. Eero innosti mukaansa jopa osan kesäyrittäjistä Pohjois-Pohjanmaan nuorten yrittäjien risteilylle!

Keskiviikkona Tiina Jumppanen kävi kertomassa meille 4H-yrityksen perustamisesta. Päivän aikana kesäyrittäjät pääsivät myös ideoimaan yrityksilleen nimiä ja sloganeita. Toisiin tutustuttiin myös muutaman pelin ja leikin avulla. Yksi niistä oli seiskapeli, joka vaati jonkin verran matemaattista kyvykkyyttä. Siitä saattoi johtua, että kasvatusalaa opiskelevat ohjaajamme tippuivat pelistä suhteellisen aikaisessa vaiheessa pois.

Kiitos viikon kaikille kouluttajille ja vierailijoille! Seuraavaksi sparrausviikolla kerrytettyjä oppeja olisi tarkoitus alkaa viemään käytäntöön. Mielenkiintoista nähdä, mitä tuleman pitää.

Sparrausviikko osa 1

Nyt on ensimmäinen puolikas kesäyrittäjien sparrausviikosta takana, ja uutta on tullut opittua PALJON! Onneksi ihan kaikkea opittua ei tarvitse muistaa, vaan itse kukin on voinut poimia koulutuksista ne asiat, jotka tuntuvat omalle toiminnalle tärkeimmiltä. Ja loppuihin asioihin voi palata sitten myöhemmin, kun ne tulevat ajankohtaisiksi.

Luovan Labran Martta ja Sami luovuttivat samalla Kesäyrittäjille omat EPIC – Nuoren yrittäjän käsikirja -kirjat. Näistä on varmasti apua!

Luovan Labran Martta ja Sami luovuttivat samalla Kesäyrittäjille omat EPIC – Nuoren yrittäjän käsikirja -kirjat. Näistä on varmasti apua!

Sparraukset aloitettiin sekoittamalla käytäntöä ja inspiraatiota, kun Ukko Kumpulainen, ukko.fi-laskutuspalvelun toimitusjohtaja, perehdytti kesäyrittäjät Skypen välityksellä lyhyesti ukko.fi:n käyttöön. Ukko lupasi jälleen kesän ajaksi myös iZettlet kesäyrittäjille, mahtavaa!

Käytännönläheisyyden jälkeen olikin aika siirtyä inspiraation maailmaan, kun Luovan Laboratorion Martta ja Sami kävivät avaamassa omaa taivaltaan yrittäjinä. Siinä vasta parivaljakko, josta monen kannattaisi ottaa mallia tekemiseen!

Oulun seudun uusyrityskeskuksesta Matti Knutar valotti yrityksen perustamiseen liittyviä seikkoja.

Oulun seudun uusyrityskeskuksesta Matti Knutar valotti yrityksen perustamiseen liittyviä seikkoja.

Tiistaina jatkettiin yrityksen perustamiseen liittyvillä asioilla, kun Oulun Seudun Uusyrityskeskuksen Matti Knutar tuli kertomaan, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun lähtee yrittäjäksi. Mielenkiintoista ja erittäin hyödyllistä settiä oli jälleen tarjolla, ja muutama kesäyrittäjä taisi käydä Mattia jututtamassa myös koulutuksen jälkeen. Tässä muuten sellainen taho, että jos ikinä tulee yrityksen perustamisessa tai toiminnan alkuvaiheessa ongelmia vastaan, niin heidän puoleensa kannattaa kääntyä.

Siina Kuululta raotti kesäyrittäjille markkinoinnin verhoa.

Siina Kuululta raotti kesäyrittäjille markkinoinnin verhoa.

Viikon viimeisestä koulutuksesta vastasi Kuulun Siina Hietajärvi, joka lupasi olla kesäyrittäjien apuna myös kesällä. Siinan aiheena oli markkinointiviestintä, joka on haastattelujen perusteella yksi kesäyrittäjien kuumimmista perunoista, johon kaivataan apuja. Loistavia vinkkejä oman yrityksen markkinointiin saatiinkin, mutta kuten Siinakin muistutti koulutuksensa lopuksi: ei se markkinointi ole rakettitiedettä vaan ihmisten välistä viestintää. Mielenkiinnolla odotetaan, minkälaisia markkinointikeinoja kesäyrittäjät tänä vuonna keksivät!

Kolmen päivän rutistuksen jälkeen olikin hyvä siirtyä vähän lepuuttamaan aivoja, ja antamaan ajatusprosesseille aikaa. Tänään jatketaan sitten sparrausviikon toiseen osaan  hyvillä energioilla. Neljän yhdessä vietetyn session jälkeen on kyllä pakko todeta, että meillä on ihan mieletön porukka kasassa tänä kesänä!

– Marja

Kesäyrittäjä 2017 – ensimmäinen (vaillinainen) yhteiskuva

Kesäyrittäjä 2017 – ensimmäinen (vaillinainen) yhteiskuva

Tästä se lähtee!

Huhuh, mikä aloitus Kesäyrittäjä-projektille! Perjantaina potkaistiin hommat tämän kesän osalta käyntiin Kick-off -tapahtuman merkeissä. Oli hienoa nähdä, että niinkin moni pääsi paikan päälle tutustumaan muihin kesäyrittäjiin ja meihin ohjaajiin.

img_6159_pieni.jpg

Tarkoituksena oli päästä rennoissa merkeissä tutustumaan toisiin, ja siinä taidettiin onnistua palautteen perusteella. Osa tarjoiluista muuten tilattiin tämän kesän kesäyrittäjiltä, kun Amanda leipoi meille Rocky Road- ja mustikkapiirakkaa ja Oulunsaloon kesäkahvilan pystyttävät Maiju ja Marjo pyöräyttivät meille suolaisia muffinseja!

img_6188_pieni.jpg

Tutustumista tehtiin illan aikana niin Speed Datingin kuin yrityspantomiimin avulla. Ei muuten ole helppo juttu tiivistää kahteen minuuttiin yritysideaa, mutta kaikki selviytyivät siitä hienosti! Yrityspantomiimissa nähtiin mahtavaa heittäytymistä, kun ryhmien piti pantomiimin avulla esittää tunnettuja yrityksiä. Kesäyrittäjät hoitivat homman huomattavasti paremmin kuin me ohjaajat. Ja mitäpä olisi Kesäyrittäjä ilman vanhaa kunnon Marshmallow-haastetta!

 

img_6177_pieni.jpg
img_6172_pieni.jpg

Ihan pelkkää leikkiä ilta ei ollut, vaan paikalle oli kutsuttu myös pari edellisten kesien yrittäjää jakamaan omat kokemuksensa ja antamaan hyviä vinkkejä. Pari kesää sitten mukana ollut Pyörähuolto Dynamon Mikko sekä viime kesän rantalentisturnauksen järjestäneessä Feel Good Events:ssä mukana ollut Sami antoivatkin kullanarvoisia ohjeita tämän kesän kesäyrittäjille. Mikko korosti yhteistyön merkitystä ja kannusti kesäyrittäjiä miettimään tahoja, joiden kanssa voisi tehdä yhteistyötä ja siten saada isompaa näkyvyyttä. Sami nosti omista kokemuksistaan tärkeimmäksi avoimuuden: ei kannata pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa vain suunnitelman tähden, vaan olla avoin uusille ideoille, jotka voivat parhaassa tapauksessa nostaa koko yrityksen uudelle tasolle.

Kaiken kaikkiaan tapahtumasta jäi erittäin positiivinen mieli. Mahtavaa päästä viettämään kesää näin hienojen tyyppien kanssa! Ensi viikolla aletaankin keskittyä olennaiseen, kun sparrausviikon ensimmäinen osa käynnistyy maanantaina. Luvassa on rautaisten ammattilaisten vinkkejä yritystoiminnan aloittamiseen ja lentoon saattamiseen. Tästä se kesä lähtee käyntiin!

– Marja

Kesäyrittäjä tulee jälleen – isompana kuin koskaan!

Hellurei pitkästä aikaa!

Kesäyrittäjä on pitkin kevättä heräillyt talviuniltaan, ja nyt ollaan viime hetken valmisteluja vaille valmiita potkaisemaan käyntiin Kesäyrittäjä vuosimallia 2017! Mukaan on valittu jälleen uudet innokkaat yrittäjät, mutta uudet tuulet puhaltavat muutenkin. Tänä kesänä Kesäyrittäjä laajenee nimittäin myös Oulun alueen ulkopuolelle, kun mukana on yrittäjiä aina Yli-Iistä Oulunsaloon ja Kempeleeseen!

Hakuaika Oulun kantakaupungin alueella sulkeutui eilen 17.5. mutta Oulun lähialueiden osalta haku on vielä auki, joten ei muuta kuin hakemusta vetämään osoitteessa bit.ly/kesäyrittäjä2017.

 

image-uploaded-from-ios-1.jpg

Tänä kesänä kesäyrittäjäohjaajien määräkin on tuplattu, joten luvassa on entistä hauskempi kesä! Meihin ohjaajiin voi käydä tutustumassa lisää Kesäyrittäjä-sivustolla mutta naamat tulevat varmasti tutuiksi myös täällä blogin puolella sekä somekanavissa. Jos ikinä tulee mitään kysyttävää, niin meihin saa rohkeasti ottaa yhteyttä

Huomenna perjantaina käynnistetään homma kick off -tapahtuman merkeissä, jossa kaikki kesän 2017 kesäyrittäjät pääsevät tutustumaan toisiinsa ruuan, juoman ja pienten aktiviteettien merkeissä. Lähiviikkoina kannattaa muutenkin pysyä kuulolla, kun paljastuu, millaisia yrityksiä nuoret tänä kesänä ovat päättäneet laittaa pystyyn. Yksi asia on kuitenkin jo tässä vaiheessa varma: tästä tulee aivan eeppinen kesä!

nc3a4yttc3b6kuva-2017-05-18-kello-13-28-55.png

 

Kesäyrittäjäohjaajat,
Kristo, Marja, Sanna & Arttu

Kesäyrittäjä siirtyy talviunille!

Viimeistä viedään tämän kesän osalta, sillä meillä mentoreilla on tänään viimeinen työpäivä.. NYYH! Mutta hätä ei ole suinkaan tämännäköinen, sillä uudet haasteet odottavat niin meitä ohjaajia, kuin kesäyrittäjiäkin! Syksyllä tiedossa on muun muassa niin jatkuvia, kuin alkaviakin opintoja, sekä aivan uunituoreita työkuvioita.

Iloksemme voimme myös ilmoittaa, että melko moni kesäyrittäjäkin jatkaa vielä yritystoimintansa parissa kesän jälkeenkin. Mahtavaa! On ollut ilo kulkea projektissa mukana olleiden nuorten rinnalla heidän yrittäjyydensä alkutaipaleella, ja on hienoa nähdä, että osalle yrittäjyys maistuu jatkossakin. Blogimme ja muu somemme hiljenee nyt toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi, mutta suuri kiitos teille kaikille, jotka olette kesäämme seurailleet. Hyvää alkavaa syksyä ja palataan asiaan!

img_20160809_143108.jpg

Tiedän mitä teit viime kesänä, osa 3

Viime vuoden kesäyrittäjistä kertova juttusarjamme on tullut tiensä päähän, sillä nyt on vuorossa sarjan kolmas ja viimeinen osa. Eveliina Muotkavaara oli mukana viime vuonna projektissamme 10 tikkiä kankaalla yrityksellään, joka hänen omien sanojensa mukaan on tekstiili- ja käsityöalan yritys, joka suunnittelee ja valmistaa persoonallisia tuotteita pilke silmäkulmassa, sekä ekologisuus mielessä.

11070759_810970732284886_4788822000662376209_n.jpg

Eveliina on Rovaniemeltä kotoisin oleva 24-vuotias nuori nainen, joka kävi muutaman vuoden asustelemassa Oulussa ja palasi sitten takaisin kotikonnuilleen pohjoiseen. Eveliina aloitti viime syksynä opinnot Lapin yliopistossa sisustus- ja tekstiilimuotoilun parissa, joten selkeästikin taitaa olla oma ala kyseessä! Tarkemmin vielä Eveliinan yrityksestä ja tuotteista, Eveliina suunnittelee ja valmistaa tuotteet kokonaan itse kierrätysmateriaaleja hyödyntäen esimerkiksi vanhoista kirjoista, sekä mummin vanhoista kankaista! Vau! Tuotteisiin kuuluvat käsintehdyt tyynyt, kangaskassit, rintaneulat, avaimenperät, magneetit sekä postikortit.

13902008_1326490877365918_1911492851_o.jpg

Alunperin Eveliinan idea yrittämiseen lähti puhtaasti harrastuspohjalta, sillä Eveliina on aina tykännyt tehdä käsitöitä ja tuotteita hyödyntäen jo olemassa olevia materiaaleja niin itselleen kuin muillekin lahjaksi. Idea varsinaiseen tuotteiden myymiseen syntyi kuitenkin kesällä 2014, kun Eveliina päätti siskonsa kanssa osallistua Rovaniemen Wanhoille markkinoille. Myyntikoju ja tuotteet kyseisillä markkinoilla keräsivät paljon positiivista palautetta, joten idea tuotteiden tekemiseen ja myymiseen syntyi. Aluksi Eveliina kokeili yrittäjyyttä artesaanin opiskeluiden myötä lähtemällä mukaan Nuori yrittäjä-toimintaan, jossa yritystoimintaa sai kokeilla ohjatusti vuoden ajan. Keväällä 2015 Eveliinan korviin kantautui tieto Kesäyrittäjä-projektista, johon Eveliina innostui lähtemään mukaan. Sittemmin toiminta on jatkunut 4H-yrityksen muodossa.

Vaikka Eveliinalla oli jo ennen Kesäyrittäjäprojektia jonkunlaista hajua yrittäjämäisestä työskentelystä, hän kokee että projektista oli paljon apua. Ohjaajien kautta löytyi hyvä tila tekstiilituotteiden painamiseen Kestävän kehityksen keskuksesta, sekä kesän aikana järjestetyt myyntitilaisuudet olivat myös hyödyllisiä. Vaikka Eveliinan työskentely oli pääasiassa yksinään toimimista, oli hänen mukaansa rohkaisevaa tietää, että aina oli olemassa joku keneltä kysyä neuvoa ja jolle jakaa yrityksen kuulumisia. Myös yritysvierailut olivat mielenkiintoisia, sillä ne laajensivat käsitystä siitä, millaista yrittäminen voi olla!

13875013_1326493554032317_672074741_n.jpg

Eveliina kertoo, että hänen jutussaan parasta on se, että hänen tuotteidensa tavoitteet täyttyvät. Eveliinan persoonalliset tuotteet on suunniteltu piristämään arkea, ja esimerkiksi myyjäisissä on ihanaa nähdä, kuinka asiakkaiden suupielet kohoavat hymyyn tuotteet nähdessään. Eveliinan tekee onnelliseksi myös tieto siitä, että hän voi luoda jotain uutta ja omanlaista kuitenkin ympäristöä säästäen. Mukavaa on ollut myös luoda oman yrityksen ilmettä.

Eveliinan yritys kuuluu siis samalle alalle, jota hän nykyisin opiskelee, ja kesäyrittäjyys vahvistikin tunnetta siitä, että tekstiiliala on se oma juttu. 10 tikkiä kankaalla tulee pysymään Eveliinan rinnalla myös opiskelujen ohessa, vaikka ensimmäisenä opiskeluvuotena toiminta oli kiireiden vuoksi ymmärrettävästi hieman pienimuotoisempaa. Tällä hetkellä Eveliinalla on fiilis siitä, että energiaa ja aikaa jää enemmän myös tuotteiden tekemiseen. Yrittäjyys on tulevaisuuden kannalta hyvin todennäköinen vaihtoehto, ja myös osuuskunnan kautta toimiminen kiinnostaa Eveliinaa.

13918688_1326494290698910_898125564_o.jpg

Terkkuja ja vinkkejä meidän kesäyrittäjille ja muille yrittäjyydestä kiinnostuneille Eveliinalta löytyy seuraavanmoisia; jälkeenpäin huomasi, että suunnitteluun ja työskentelyn aikatauluttamiseen olisi voinut käyttää enemmän aikaa, sillä niin olisi saanut hyödynnettyä vielä enemmän Kesäyrittäjäprojektin mahdollisuuksia. Eveliinalle itselleen jäi kuitenkin tosi hyvä mieli kesän toiminnasta ja hän on tyytyväinen, että lähti ja pääsi mukaan kannustavalla ilmapiirillä varustettuun porukkaan! Eveliina toivoo tämänkin kesän yrittäjien tuntevan samoin, sekä saavan kaiken hyödyn irti toiminnasta.

Facebookista Eveliinan yrityksen löydät täältä. Lisää tietoa, tuotteita sekä nettikaupan löydät osoitteesta holvi.com/shop/10tikkiakankaalla/.

Oli kiva kuulla kuulumisia Eveliina! Mukava nähdä että yrityksesi on jatkanut toimintaa vielä kesän jälkeen ja myös innostusta toimintaan löytyy. Tuotteesi ovat todella kauniita ja uniikkeja! Paljon onnea ja tsemppiä opintoihisi, sekä muuhunkin tulevaan.

Kesäyrittäjäohjaajat,

Niina & Anssi

Feel-Good Events & Biitsiturnaus Nallikarissa 22.7-23.7

Pari viikonloppua sitten meidän kesäyrittäjäporukka Feel-Good Eventsin kesäyritys sai loppuhuipentumansa, kun kauan odotettu Biitsiturnaus pärähti käyntiin Nallikarissa. Säät olivat siihen mennessä epäilemättä kesän parhaat, joten hyvät puitteet oli pedattu turnaukselle päivän alusta alkaen. Eikait tämä tapahtuma sen enempää sanoja tarvitse sillä huikea meininki oli, tässäpä fiilistelykuvia ja Feel-Good Eventsin oma mahtava video tapahtumasta, olkaapas hyvä!

b.jpg
b10.jpg
b14.jpg
b122.jpg
img_4782.jpg
img_4796.jpg
img_4874.jpg

Biitsiturnauksen aftermovie on Moona Komulaisen sekä DJ Virtual Heartin käsialaa. Hyvää duunia koko porukka! Seuraavia tapahtumia odotellessa.

– Niina

Liikuntakerho Riemu

Tänä kesänä projektissamme on ollut monenlaista lapsille suunnattua aktiviteettia, ja yksi näistä on ollut Artun, Markuksen sekä Juhanin Liikuntakerho Riemu. Pojat pyörittivät kesä- ja heinäkuun ala-asteikäisille lapsille suunnattua liikuntakokeilukerhoa, jossa lapset pääsivät kokeilemaan eri pallopelejä joka arkipäivä pari tuntia kahden viikon ajan.

img_9933.jpg

Kuten asiaan kuuluu, myös kesäyrittäjäohjaaja pääsi eräs aurinkoinen iltapäivä kerhoon mukaan kokeilemaan, kuinka lentopallo sekä jalkapallo sujuu. Pojat onneksi olivat niin lasten, kuin ohjaajankin kanssa kärsivällisiä opettajia, kun treenattiin lentopallon oikeaoppista syöttämistä verkon toiselle puolelle.

img_9942.jpg

Liikuntakerho Riemun pojilla toimi hyvin hommat ja myös mukana olleilla lapsilla näytti ja kuulosti olevan kivaa. Vaikka poikien kerho onkin nyt tämän kesän osalta takanapäin, käteen jäi kuitenkin varmasti paljon kesän aikana opittuja asioita ja toivottavasti myös hyvä fiilis (kesä)yrittäjän toimimisesta!

img_9943.jpg

Reipasta hommaa, hyvä pojat! (Y)

– Niina

Tiedän mitä teit viime kesänä, osa 2

Kesäinen juttusarjamme jatkuu ja tällä kertaa vuorossa on Mikko Salmi sekä Pyörähuolto Dynamo. Kuten nimikin jo hyvin kertoo, Mikko siis puuhailee pyörien parissa ja tarjoaa huoltoja jokaiseen tarpeeseen – myös kotikäynteinä! Muistin virkistykseksi katsotaanpas video viime kesältä jossa Mikko kertoo vuoden takaisia fiiliksiään aloitellessaan yritystoimintaansa:

Viime kesänähän Mikon ja Pyörähuolto Dynamon bongasi useaan otteeseen Liikuntakeskus Hukan pihalta, jossa oli tarjolla näppäriä pop-up pyörähuoltoja. Hukan edusta olikin kuulemma mainio spotti, sillä porukkaa riitti hyvin koko kesän.

Tänä kesänä Mikko työskentelee pääsääntöisesti muuttohommissa Niemelle, mutta aikaa liikenee kuitenkin myös pyörien korjailulle. Pyörähuoltoja Mikolla tulee nykyisin tehtyä viikoittain, ja muutaman kerran piti siirtää meidänkin haastattelua äkillisten työkeikkojen vuoksi! Kädet ovat siis aikalailla täynnä kesän ajan kaikenlaisten työhommien kanssa. Positiivista on myös se, ettei Mikko aktiivisesti ole mainostanut viime aikoina yritystään, vaan asiakkaat ovat itse löytäneet Mikon pyörähuollot muun muassa Facebook– ja nettisivujen kautta.

img-20160710-wa0011.png

 

Mikon sanojen mukaan projekti oli etenkin alkuvaiheessa todella hyödyllinen eri koulutusten ja sparrailujen ansiosta, sillä niistä sai paljon hyviä neuvoja ja tukea. Myös Mikko korostaa kesäyrittäjäprojektin antia ennen kaikkea henkisen tuen kannalta, sillä aina jos tuli jotain kysyttävää mielenpäälle, niin vastauksia ja apua sai nopeasti.

 

 

13245505_1010625429021666_5210523723686049914_n.jpg

Parasta Mikon hommassa on vapaus – itseään ei tarvitse sitoa vain muuttohommien tai vain pyörähuoltojen tekemiseen, vaan yrittäjän toimiessa nämäkin kaksi osa-aluetta on sovitettavissa yhteen suhteellisen helposti.

Myös Mikon, kuten Tuulikinkin, syksy ja lähitulevaisuus värittyy vahvasti opiskelujen parissa. Mikko aloittaa syksyllä opiskelut Oulun yliopistolla prosessitekniikan parissa, eikä näin ollen osaa vielä sanoa, mikä Pyörähuolto Dynamon kohtalo tulee olemaan. Todennäköisesti muuttohommat ja salibandyharrastus ainakin jäävät rinnalle opintoja tasapainottamaan, eikä Mikko usko että on ainakaan aivan heti siirtymässä päätoimiseksi yrittäjäksi.

 

img_3262.png

Meidän kesäyrittäjille, sekä muillekin yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille, Mikko lähettää rohkaisevia terveisiä; kannattaa uskaltautua lähteä kokeilemaan ja toteuttamaan omia ideoitaan – ne eivät lähde liikkeelle varmasti ainakaan silloin, jos niitä ei kokeile!

Lisätietoja Mikon yrityksestä sekä yhteystietoja löydät facebookista Pyörähuolto Dynamo ja osoitteesta http://www.phdynamo.fi/ .

Oli mukava nähdä Mikko! Kiva kuulla että asiat sujuvat ja ovat mallillansa. Tsemppiä tuleviin opintoihin ja toivottavasti tarjoat ammattitaitoista sekä osaavaa pyörähuoltoa meille jatkossakin!

Terkuin,

Kesäyrittäjäohjaajat Niina & Anssi

Pizzaa & Pitchausta 12.7.2016!

1.png

Viime viikon tiistaina Kesäyrittäjä järkkäsi yhdessä OuluES:n kanssa Pizzaa & Pitchausta tapahtuman ja ai kun oli kivasti porukkaa paikalla! Kesäyrittäjien lisäksi pizzan ja pitchauksen perässä Business Kitchenille löysi kymmenittäin muitakin yrittäjinä toimivia sekä yrittäjyydestä kiinnostuneita ihmisiä Antaa kuvien puhua puolestaan, kuvista on hyvin mahdollisesti bongattavissa paljonkin monien tuttuja!

kol2.jpg

Tapahtuman ideana oli open mic-tyylisesti jakaa omia ideoitaan ja käynnissä olevia projektejaan sekä vapaasti verkostoitua tämän ohella. Idea toimikin käytännössä mahtavasti, sillä parituntinen vierähti todella nopeasti stagen ollessa kokoajan käytössä.

kol3.jpg
kol4.jpg

Henri Huttu & Hypexboard, Dan Ackers & Koodikärpät, Iia Paloheimo & Sandiina sekä Kesäyrittäjäohjaaja/OuluES Anssi 

Sydänyö Koruja  näytillä sekä  SPARK puistojumppien  flyereita

Sydänyö Koruja näytillä sekä SPARK puistojumppien flyereita

kol7.jpg

Oikealla ylhäällä Feel Good Events, alhaalla oikella Hypexboard!

 

kol9.jpg

Leijulaudan testailua, alhaalla vasemmalla Mikko Kontio & X Heads, oikealla alhaalla Tuomas Aarni ja Aarne Huttunen & Cubicasa

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille, toivottavasti teillä oli yhtä mukavaa kuin meillä! Kesäyrittäjä kiittää!

img_20160712_201811.jpg

Vierailulla Oulun Tyrmässä!

Kävimme pienellä kesäyrittäjäporukalla vierailemassa Johannan ja Julian Oulu Tyrmässä , joka oli siis Valveella kesä- ja heinäkuun vaihteessa toteutettu interaktiivinen popup-nähtävyys. Pikkusen jännitti mennä, kun aiheena olivat kuitenkin oululaiset kummitustarinat, hui! Porukalla meneminen tuntui kuitenkin turvalliselta joten uskaltauduimme astua Tyrmään.

img_3228muoks.jpg

Varsinaisen Tyrmän lisäksi samassa yhteydessä toimi myös Escape Oulun pakopeli sekä Pieni Kauhukauppa, jossa oli vaikka minkänäköistä mielenkiintoista tavaraa!

 

img_3233muoks.jpg

Tyrmäkierros kesti 45minuuttia, jonka aikana pääsimme oikeiden näyttelijöiden siivittämänä tutustumaan Oulun kummitusperinteisiin. Todella mielenkiintoinen kierros oli, eikä se ollutkaan yhtään (niin) pelottava kuin olisi voinut luulla! Kuvia ei valitettavasti kierrokselta ole, ja kyllähän se tempaisi sen verran mukaansa ettei kännykän kaiveleminen käynyt edes mielessä (paitsi siinä vaihessa kun kesäyrittäjäohjaaja Anssi joutui kierroksen loppupuolella jalkapuuhun :D). Mahtavaa työtä olivat kesäyrittäjämme Johanna ja Julia saaneet tiimeineen aikaiseksi, saa kyllä olla ylpeä! Valitettavasti Tyrmä sulkeutui viime viikon perjantaina, joten enää tuota kierrosta ei ole mahdollista kokea. Mutta eihän sitä tiedä, josko vielä joskus samainen mahdollisuus vielä sattuisi.

img_3245muoks.jpg

Kiitokset tästä kokemuksesta Oulu Tyrmälle, ja hyvää kesän jatkoa järjestäjille Johannalle sekä Julialle!

– Niina & Anssi

Aamujumpalla!

Huh nyt on tämäkin koettu, aamuvarhain kaatosateessa jumppaaminen. Virkistävää kyllä oli, kun vain osasi ottaa oikean asenteen hommaan!

13412978_540762379448632_6618276898099207201_n.jpg

Kävimme tosiaan varhain keskiviikkoaamuna testaamassa meidän kesäyrittäjän Iinan puistojumpan Spark Coren. Herätyskello pirautti allekirjoittaneen hereille 5:45, eikä ikkunasta näkyvä harmaus kovinkaan houkuttanut liikkeelle näin ennen kukonlaulua. Homma oli kuitenkin sovittu joten mitäpä tuota perumaan, ei muutaku vaatetta niskaan ja menoksi!

Iina onneksi oli tuttuun tapaansa reippaana odottamassa vastassa Linnansaaressa, joten viimeistään tässä vaiheessa alko itselläkin reippaus löytyä jostakin mielen sopukoista.

img_3214.jpg

Itse äksönistä ei luonnollisestikaan kuvia tullut kun oli hieman muuta tekemistä, mutta hauskaa oli. Kyseinen Spark Core tunti jonka testasimme keskittyy nimenomaan keskivartalon vahvistamiseen, ja teimmekin monenlaista treeniä hyödyntäen omaa kehonpainoa. Oman mielenkiintoisen twistinsä tähän kertaan lisäksi toi vastaleikattu nurmikko, joka tykkäsi sateen voimasta tarttua kiinni vaatteisiin maassa pyörimisen ohessa. Tunti oli monenlaiselle taitotasolle epäilemättä sopiva, joten suosittelemme kyllä kovasti kokeilemaan.

img_3217.jpg

Nyt jaksa olla loppupäivän reippaana töissä! Käykäähän muutkin kokeilemassa, lisätietoja kuten hinnaston ja tuntikuvaukset löydät tosiaan Iinan facebooksivuilta Spark – Sports in the Park sekä Spark – kesätreenit. Myös jos tunti joudutaan perumaan sateen vuoksi, ilmoitetaan siitä facebookiin joten kannattaa ehdottomasti laitta sivut seurantaan. Seuratkaa Iinaa myös instassa @sparkoulu.

#sytyliikunnasta

– Niina & Anssi

Tiedän mitä teit viime kesänä, osa 1

Kesäyrittäjän uusi, kolmiosainen juttusarja on täällä! Tiedän mitä teit viime kesänä etsii käsiinsä viime vuoden kesäyrittäjiä, ja lyhyestä virsi kaunis, haastattelee nykyhetken kuulumisia ja jakaa ne eteenpäin teillekin luettavaksi ruudun toiselle puolelle.

img_3142muok.png

Ensimmäinen käsiimme saatu kesäyrittäjä viime vuodelta on Tuulikki Kumpula, jonka Hedelmäparkki  aiheutti pienimuotoista hysteriaa rantautuessaan Nallikariin herkullisten hedelmäsmoothieidensa kera. Kävimme moikkaamassa Tuulikkia kauppatorilla jossa hän smoothiekiskaansa tänä vuonna pitelee, ja hyvännäköistä hommaa kieltämättä on edelleen!

 

img_3145muok.png

Tuulikki on alunperin Kempeleen tyttöjä, ja asuu tätä nykyä Jyväskylässä, jossa opiskelee toimintaterapeutiksi. Tuulikin yritysidea sai alkunsa keväällä 2015, kun hänen kaverinsa heitti hatusta ideaa perustaa kahvila kesäksi. Ajan myötä idea jalostui lopulliseen muotoonsa eli smoothiekioskiksi, ja selvisi myös ettei Tuulikin kaveri ollutkaan niin tosissaan ideaa heittäessään. Tämä ei kuitenkaan Tuulikkia lannistanut, vaan hän päätti yksinään lähteä toteuttamaan ideaa kesäisestä smoothiekiskasta.

img_3147muok.png

Tuulikin isä sekä veli ovat molemmat yrittäjiä, joten nuoresta iästä huolimatta yrittäjäksi alkaminen oli Tuulikille luontevalta tuntuva vaihtoehto. Paljon tukea onkin yrittäjäläheisten puolesta Tuulikille sadellut, ja etenkin alussa moniin kysymyksiin apua ja neuvoja sai juurikin isältä ja veljeltä.

 

Hedelmäparkista saa smoothieita ja hedelmäkuppeja moneen makuun, ja parastahan on se, että kaikki tuotteet valmistetaan tuoreista aidoista hedelmistä sekä marjoista, ilman lisättyä sokeria! Ei ihme, että Tuulikin Hedelmäparkille on riittänyt kysyntää, ja onhan Tuulikki talven aikana ollut mukana muutamissa tapahtumissakin. Esimerkiksi Vectoramassa sekä Opo-tapahtumassa yliopistolla olet voinut bongata Hedelmäparkin herkkuja.

img_3153muok.png
img_3156muok.png
img_3160muok.png

Toimintaansa aloitellessa Tuulikilla oli hieman ongelmia paikan saamisen kanssa, sillä mistään ei meinannut alkuun löytyä sopivaa paikkaa Hedelmäparkille. Tässä Tuulikkia auttoi ennen kaikkea Kesäyrittäjä-projekti, sillä projektin ohjaajien suhteiden sekä tuen avulla Tuulikki löysi paikkansa Nallikarin Kalevala Parkin yhteydestä. Kesäyrittäjäprojektista Tuulikki sai paikan löytämisen avun lisäksi myös paljon henkistä tukea, sekä hieman taloudellista avustusta.

img_3165muok.png

Tuulikin mukaan parasta yrittäjyydessä ja smoothiekiskan pyörittämisessä on ollut itsensä toteuttaminen omalla tavallaan, sekä asiakkaiden palveleminen siten, että he jatkavat matkaansa kiskalta tyytyväisinä valintaansa. Myös työskentely itsenäisesti omalle itselleen on Tuulikille mieluista.

Tänä kesänä Tuulikin löytää siis Oulun kauppatorilta, jossa hän valmistaa smoothieita maanantaista lauantaihin pääsääntöisesti klo 11-16 13.8. saakka. Tarkemmat päiväkohtaiset aikataulut ja esimerkiksi säästä johtuvat muutokset löytää helpoiten seuraamalla Tuulikkia sosiaalisessa mediassa Facebookissa sekä Instagramissa!

img_3166muok.png

 

Tuulikin tulevaisuus näyttäytyy seuraavat muutamat vuodet vahvasti opiskelujen parissa Jyväskylässä, mutta smoothiekioskin jatkaminen tulevaisuudessakin ei ole poissuljettu juttu. Todennäköisesti kiskan pitäminen tulee olemaan Tuulikin elämässä kausiluontoista sekä tapahtumapainoitteista, mutta ainakin tämä kesä kuluu täysipäiväisesti kauppatorilla smoothieiden parissa.

Tuulikki itse ei alkujaankaan lähtenyt yrittäjäksi rahankiilto silmissään, vaan hän painottaa kovasti kokemuksen sekä oppimisen merkitystä. Toimintaan pitää ennen kaikkea olla intohimoa, ja vaikka Tuulikki itse ei tulevaisuudessa jatkaisikaan yrittäjänä, ymmärtää hän jatkossa omien sanojensa mukaan monia asioita paljon paremmin ja omaa paljon hyvää kokemusta. Vinkkinä meidän kesäyrittäjille ja muillekin nuorille yrittäjille Tuulikki vinkkaa rohkeutta kokeilla omaa juttuaan, ja toivoo muillekin mahdollisuutta lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä matalemmalla kynnyksellä.

Mahtavaa nähdä, kuinka hyvin Tuulikilla on viime kesänkin jälkeen pyyhkinyt! Kesäyrittäjä toivottaa Tuulikille parasta mahdollista jatkoa, ja toivottavasti tiedämme mitä teet myös ensi kesänä ja pääsisimme maistelemaan Hedelmäparkin smoothieita Oulun seudulla jatkossakin!

Tuulikin nettisivut löydät osoitteesta www.hedelmäparkki.fi!

Terkuin,

Kesäyrittäjäohjaajat Niina & Anssi

Kesäyrittäjä <3 Valkea pt.2

Nyt on vuorossa viime perjantain Valkean tapahtumamme kuvasaldon toinen osa! Kesäyrittäjiä oli tosiaan paikalla sankoin joukoin, ja lähes kaikki pääsivät paikalle esittelemään tuotteitaan ja palveluitaan. Suuret kiitokset vielä Valkealle yhteistyöstä!

img_9485.jpg
img_9507.jpg
img_9513.jpg
img_9511.jpg
img_9545.jpg
kesc3a4yrittc3a4jc3a4t-valkeassa-9.jpg
kesc3a4yrittc3a4jc3a4t-valkeassa-10.jpg
kesc3a4yrittc3a4jc3a4t-valkeassa-18.jpg

Semmosta Nettisivuiltamme  sekä blogimme ylänurkan valikosta löydät kesäyrittäjiämme koottuna, sieltä voit käydä tsekkailemassa millaista kaikkea meillä on tänä kesänä mukana. Palaamisiin!

– Niina

Kesäyrittäjä <3 Valkea pt. 1

Heippa ja hyvää maanantaita!

Kesän ensimmäinen kesäyrittäjätapahtuma on nyt taputeltu, ja ruudun tällä puolella ainakin on todella hyvät jälkifiilikset. Kuvia tuli napsittua paljon tuon päivän aikana, ja tässä nyt ensimmäistä kuvapläjäystä. Olimme tosiaan kesäyrittäjien kanssa Valkean kesäkadulla ständeilemässä ja heilumassa tuon perjantai-iltapäivän, ja hauskaa oli!

img_9450.jpg
img_9453.jpg
img_9455.jpg
img_9467.jpg
img_9460.jpg
img_9462.jpg
img_9466.jpg
img_9470.jpg
img_9478.jpg
img_9480.jpg
img_9483.jpg
img_9495.jpg
img_9518.jpg
img_9492.jpg

Mahtava päivä kyllä oli, täytyy sanoa. Lisää kuvia tulossa myöhemmin tällä viikolla!

Vierailulla Antti Niittyviita Provelta!

Maanantaina saimme energisen vierailijan tänne Business Kitchenille, kun Antti Niittyviita Prove Expertise Oy:lta  tuli kertomaan meidän kesäyrittäjille asiakaspalvelusta ja asiakaslähtöisyydestä. Tarjolla oli maanantaipäivän kunniaksi hieman kahvia ja herkkuja, koska kukapa niistä ei pitäisi.

img_9440.jpg

Antilla oli paljoan fiksua asiaa jaettavanaan muun muassa asiakkaiden kohtaamiseen liittyen. Kesäyrittäjät saivatkin Antilta paljon hyviä vinkkejä ja neuvoja erityisesti meidän tämän päiväistä Valkean tapahtumaa ajatellen!

 

Iina vääntää hieman muistiinpanoja!

Iina vääntää hieman muistiinpanoja!

Katariinaa meinaa vähän naurattaa

Katariinaa meinaa vähän naurattaa

Kesäyrittäjät kuuntelevat korva tarkkana..

Kesäyrittäjät kuuntelevat korva tarkkana..

Peukkua myös Antilta meille päin!

Peukkua myös Antilta meille päin!

Huikee koulutus oli, kiitokset Antille käynnistä. Tänään kesäyrittäjiä voikin sitten tavata ihan kasvotusten Valkean kesäkadulla klo 14-18, sillä Kesäyrittäjä Valkea pamahtaa käyntiin noin kolmen tunnin ja 21 minuutin päästä. Nähdään siellä!

valkea.png

Kesäyrittäjä<3Valkea

valkea.png

Viikon päästä perjantaina kannattaa suunnata kauppakeskus Valkeaan, sillä kesäyrittäjämme valtaavat Valkean kesäkadun klo 14-18!

Kesäkadulla tuolloin tavattavissa on muun muassa seuraavanlaisia yrityksiä:

– Liikuntakerho Riemu (Liikuntaleiri lapsille)
– Oulu Tyrmä (Pop-up nähtävyys)
– Tankotaivas (Tankotanssistudio)
– Luovakerho (Ilmaisuleiri lapsille)
– Summer Dance (Tanssileiri lapsille)
– HHImporting (Maahantuonti)
– Sandiina (Korumyynti)
– Katariina Leinonen Photography (Valokuvaus)
– Sydänyö Korut (Korumyynti)
– Spark (Puistojumpat)
– DrawtheN (Print design)
– Oma Paikka ohjauspalvelut (Hyvinvointipalvelut)
– Feel-Good Events (Biitsiturnaus)
– Konekirurgit (Tietotekniikkapalvelut)
– A&M Sports (Virkistyspalvelut)
– Charlotta (Parturikampaajapalvelut)

Tapahtumaa mukana toteuttamassa ovat Osuuskauppa Arina ja kauppakeskus Valkea.

Kesäyrittäjien kuulumisia

Kesäinen sää on tehnyt ikävän suunnanvaihdon kylmempään, mutta kesäyrittäjien päitä ei palele! Monet kesäyrittäjämme ovatkin jo kovassa työn touhussa, ja meillä ohjaajillakin on hommia riittänyt – tällä viikolla olemme muun muassa tehneet kaikenlaista suunnittelutyötä, josta lisää myöhemmin tällä viikolla.

Kesällä on mukava työn touhun lisäksi harrastella kaikenlaista, pitäähän työn vastapainona olla myös vapaa-aikaa ja hauskanpitoa. Vinkkinä teille kaikille, meidän kesäyrittäjäporukka Feel-Good Events järjestää rantalentisturnauksen Nallikarissa 22.7.-23.7. Sen lisäksi, että voit kasata kaveriporukan ja lähteä pelailemaan lentistä, voit myös työnantajana tarjota työntekijöillesi mahtavan virkistystapahtuman näiden meininkien tiimoilta! Turnauksessa on kaksi avointa sarjaa (14-17-vuotiaat / yli 18-vuotiaat) sekä yhteisösarja yritysjoukkueille. Vaihtoehtoja osallistumiseen siis riittää.

Käy lukaisemassa lisää tapahtumassa facebookista Biitsiturnaus ja ilmoittautua mukaan voit osoitteessa http://goo.gl/forms/5E04BjFnY4. Ilmoittautuminen maksaa vain 25e, ja kun tuon summan kustantaa isommalla porukalla niin ei paljoa hintaa jää näin kivalle tapahtumalle.

Jos etsit itsesi lisäksi lapsillesi tekemistä, Summer Dancen tanssikursseille sekä Luovakerhon taide- ja draamakerhoon ilmoittautuminen on vielä käynnissä!

Luovia tyyppejähän meillä tänäkin kesänä riittää, sillä Sydänyö korujen lisäksi kesäyrittäjinä toimivat Sandiina, joka tekee myös kauniita koruja, DrawtheN, jonka ainutlaatuisia printtejä voit tilata nettikaupan kautta niin toppeihin, huppareihin kuin vaikka tyynynpäällisiinkin, sekä Katariina Leinonen, joka tarjoaa muun muassa tuotekuvausta yrityksille. Katariina tekee myös sopimuksen mukaan esimerkiksi hääkuvausta, joten rohkeasti vain kysäisemään palveluja tarpeen mukaan! Taidokasta työtä tekeepi.

Sydänyö Korun taidonnäyte

Sydänyö Korun taidonnäyte

Sandiinalta löytyy värejä joka lähtöön Etkö löydä mieleistäsi? Sandiina tekee myös tilaustöitä väritoiveiden mukaan

Sandiinalta löytyy värejä joka lähtöön Etkö löydä mieleistäsi? Sandiina tekee myös tilaustöitä väritoiveiden mukaan

Kivoja printtejä Lauralla!

Kivoja printtejä Lauralla!

Niin nättejä nämä Katariinan kuvat Lisää kuvia ja yhteystiedot Katariinan  nettisivuilta !

Niin nättejä nämä Katariinan kuvat Lisää kuvia ja yhteystiedot Katariinan nettisivuilta!

Semmoisia kuulumisia tällä kertaa! Toivon mukaan saamme piakkoin loppujenkin kesäyrittäjien nettisivuja ja muita matskuja käsiimme, jotta pääsemme jakamaan niitä teillekin jo tässä kesäkuun puolella. Palaamisiin!

Terkuin,

Niina

Tankotaivaan avajaiset 1.6

Täällä kirjoittelee yksi jumissa oleva kesäyrittäjämentori, meinaan eilen vietettiin yhden meidän kesäyrittäjän tankotanssistudion avajaisia! Kutsu kävi meille ohjaajillekin tulla vierailulle, joten tottakai me lähdettiin katsomaan meininkejä. Kesäyrittäjäohjaajien excursio Ruskoon alkakoon!

Tankotaivas sijaitsee Ruskossa osoitteessa Louhimontie 10 halli 11. Lähdimme bussipysäkille hyvissä ajoin (…), jotta ehtisimme avajaisiin ajoissa. Ensimmäinen bussimme ehti lähteä matkaan ilman meitä, mutta ei hätää, ehdimme kuitenkin perille seuraavallakin Pienen kävelymatkan aikana ihmettelimme luontoa ja saimme seuraksemme muun muassa runsaasti sääskejä.

kuva3.jpg

Saijalla onkin aivan mahtavat tilat studiolleen Ruskossa, ja ainakin allekirjoittanut tykkäsi tiloista kovasti. Myös Anssi approves! Tarjolla on myös monipuolisesti erilaisia kursseja jokaiseen tarpeeseen, ihan alkeista haastavimpiinkin tunteihin. Saija itse on kokenut tankotanssinopettaja, ja myös ohjaaja Oona kenet tapasimme vaikutti oikein pätevältä. Täällä olet siis varmasti hyvissä käsissä!

Ensin pitää vähän tarkastella ympäristöä.. Jep, hyvältä näyttää!

Ensin pitää vähän tarkastella ympäristöä.. Jep, hyvältä näyttää!

Pienenä erikoisuutena löytyy myös näitä huiman korkeita FITPOLE-tankoja

Pienenä erikoisuutena löytyy myös näitä huiman korkeita FITPOLE-tankoja

 

Rohkaistuimme molemmat mukaan kokeilemaan hieman tankotanssin alkeita, ja olihan se hauskaa mutta vaativaa puuhaa. Anssin sanoin: ”Ei tää niin helppoa ollutkaan”. Todella hyvää treeniä koko vartalolle, vahvat suositukset siis kyseiselle lajille! Kannattaa käydä ainakin kerran kokeilemassa.

Lisätietoa Saijan tankotanssistudiosta, muun muassa hinnaston sekä kurssikuvaukset, löydät osoitteesta https://tankotaivas.com/.

Tämän viikon lauantaina 4.6 on vielä tiedossa avajaisbileet, jossa luvassa on muun muassa esityksiä, arvontaa ja vapaata tankoilua Käykäähän katselemassa millainen paikka on kyseessä!

Loppuun vielä Saijan ja Oonan taidonnäyte

Loppuun vielä Saijan ja Oonan taidonnäyte

 

Terkuin,

Niina & Anssi

Kesäyrittäjien koulutusviikko!

Huh mikä mahtava viikko takana! Tällä viikolla ollaan kouluttauduttu kunnolla ammattilaisten johdolla, ja ohjaajilla on ollut melkolailla kädet täynnä koulutusten lisäksi kesäyrittäjien henkilökohtaisten tapaamisten kanssa.

Aloitimme kesäyrittäjien sparrauksen maanantaina, jolloin saimme vierailulle Tuomas Kokkoniemen Lindström Oy:lta sekä yhteistyökumppanimme Ukko Kumpulaisen Ukko.fi:ltä. Tuomas jakoi kokemuksiaan ja näkemyksiään myynnin tekemisestä, kun taas Ukko keskittyi kertomaan kesäyrittäjille laskutuspalvelunsa toiminnasta sekä käytöstä.

Niin minkäslainen se hyvä myyjä onkaan?

Niin minkäslainen se hyvä myyjä onkaan?

Kesäyrittäjät saivat monia hyviä vinkkejä myyntinsä tueksi!

Kesäyrittäjät saivat monia hyviä vinkkejä myyntinsä tueksi!

Sit katotaan vähän mitä se Ukko.fi tarjoaa!

Sit katotaan vähän mitä se Ukko.fi tarjoaa!

Ukko muuten lupaili meidän kesäyrittäjille korttikoneet ilmaiseksi käyttöön kesän ajaksi! Kuinka mahtavaa, kiitos Ukko!

Tiistain koulutuksissa vierailulla kävi Matti Knutar Uusyrityskeskuksesta, jota moni kesäyrittäjä onkin jo paljon konsultoinut muun muassa parhaan yritysmuodon löytämiseksi. Matti jakoi tietämystään muun muassa yrittäjyyden aloittamiseen liittyen, mikä on luonnollisesti tässä alkuvaiheessa todella tärkeää tietoa. Matin jälkeen nuoriamme sparraili Mikko Kontio X Heads Oy:sta, ja Mikollahan oli oikein reipas ote nuorten kouluttamiseen Perehdyttiin Mikon johdolla hieman lisää myynnin saloihin sekä sen merkitykseen liiketoiminnan kannattavuuden kannalta.

Tiukkaa keskittymistä..

Tiukkaa keskittymistä..

Siellä se Mikko tykittää!

Siellä se Mikko tykittää!

 

 

Keskiviikon kouluttajana toimi Jussi Patopuro Mustapekalta, ja Jussiltahan sitä kokemusta myyntiin ja markkinointiin liittyen löytyy! Monia neuvokkaita lausahduksia lennähtikin ilmoille Jussin suusta, jotka varmasti jäävät kesäyrittäjänuorten mieleen pitkäksi aikaa. Aivan mahtavaa oli myös se, että Jussi halusi tavata jokaista meidän kesäyrittäjää koulutuksensa päätteeksi kahden kesken. Näin jokainen kesäyrittäjä pääsi vaihtamaan Jussin kanssa ajatuksiaan henkilökohtaisesti viiden minuutin ajaksi, ja paljon tulikin kehuja Jussin hyvistä ideoista!

Mikäs se on homman nimi?

Mikäs se on homman nimi?

 

Torstaina meillä kävi vierailulla Jorma Laatu verotoimistosta, sekä Tiina Repotaival Kuulu Oy:sta! Jorma arvatenkin avasi nuorille hieman verotuksen kiemuroita, kun taas Tiina johdatti kesäyrittäjiä somemarkkinoinnin saloihin.

 

Näinpä juuri!

Näinpä juuri!

Harjoteltiin pareittain hissipuheen pitämistä

Harjoteltiin pareittain hissipuheen pitämistä

Puskaradion voima myös markkinoinnissa!

Puskaradion voima myös markkinoinnissa!

 

Tiina kutsui meidän kesäyrittäjät vieraaksi myös BNI kokoontumisiin, mikä on kesäyrittäjille aivan mahtava mahdollisuus mainostaa omia yrityksiään sekä verkostoitua muiden yrittäjien kanssa! Toivon mukaan mahdollisimman moni hoksaa käyttää tilaisuuden hyväksi.

Koulutusten lisäksi tällä viikolla ollaan tosiaan tapailtu kesäyrittäjiä myös henkilökohtaisesti, jotta me ohjaajat olemme saaneet hieman tilannekatsausta ja catch-uppia siitä, missä nuoret tällä hetkellä oikein menevät liikeideoidensa kanssa. Suurinta osaa porukasta ehdittiinkin tällä viikolla treffailla, ja kaikkien kanssa olemme saaneet hyvin selkeytettyä tilannetta sekä seuraavia askeleita. Myös monenlaisia mielenkiintoisia yhteistyökuvioita on nuorille löydetty.

Liiketoimintasuunnitelman vääntämistä.

Liiketoimintasuunnitelman vääntämistä.

 

Muutama meidän kesäyrittäjä on myös ehtinyt jo aloittaa markkinoinnin, oikein mainiota.

Facebookista löydät muun muassa Summer Dancen, joka tarjoaa tanssikursseja ala-asteikäisille lapsille, Luovakerhon, joka tarjoaa draama- sekä taidekerhoa niin ikään pienemmille lapsille, sekä Sydänyö Korut jonka kauniissa koruissa piilee pieni yllätys; jokaisessa korussa on käytetty jotain kierrätettyä.

Olet myös saattanut lukaista eilisestä Kale!:sta Oulu Tyrmästä, joka myös on mukana meidän kesäyrittäjäprojektissa. Monenlaista ideaa siis mukana!

Nyt ainaskin me ohjaajat vietellään viikonloppua tässä välissä, ja maanantaina palailemme takaisin sorvin ääreen. Maanantaina on tiedossa vielä yksi koulutus yrittäjyyden henkisestä puolesta ja jaksamisesta, josta kertomaan tulevat Marc Dillon sekä Sanna Oja! Ai että, maanantaita odotellessa.

Jos haluat käydä lukemassa lisää yrityksistä, jotka ovat nuoriamme tämän kuluneen viikon aikana sparrailleet , tässä linkit yritysten nettisivuille:

Lindström Oy

UKKO.fi

X Heads Oy

Musta-Pekka Oy

Kuulu Oy

 

Hyviä viikonloppuja kaikille!

Terkuin,

Kesäyrittäjätiimi